promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Eladta a Nyugati pályaudvart a csalókirály, már bontották az acélszerkezetet, mikor rájöttek a turpisságra
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Hihetetlen történet, de igaz - maga az elkövető meséli el.

A magyar néplélekben különös helyet foglal el a kurucos mentalitás: Dózsa Györgyről utca van elnevezve, Rákóczi nemzeti hős, és az egykori betyárok munkássága (ami a történelmi hűség kedvéért lássuk be, nem csak a gazdagtól-elveszek-a-szegénynek-adok jegyében zajlott) szintén legendaként él a nép ajkán, de még a Viszkis rabló esetében is volt némi rokonszenv az elkövető irányába.

Kétségkívül van tehát egyfajta "csibészkultusz", talán ennek köszönhető, hogy az alábbi videó is nagyot megy TikTokon egy Bósa István nevű férfiról, aki anyagi problémái enyhítése érdekében, miután egy rendőri intézkedés miatt lekéste a szegedi vonatot, úgy döntött, hogy kéne egy kis pénz - majd fogta, és eladta a Nyugati Pályaudvar acélszerkezetét.

A történet némileg Rejtő Jenő-könyvbe illő, de igaz: a férfi elmesélte az ügymenetet is, ami a bizniszhez és a "csalókirály" titulushoz vezetett.

Bósa István eszerint éppen a Nyugati pályaudvar környékén nagyvárosi indiánkodott, amikor a rendőrök igazoltatták (arra a férfi nem tér ki, hogy miért őt igazoltatták), személyi igazolvány viszont nem volt nála, így elkísérték a közeli rendőrőrsre, aminek a vendégszeretetét mintegy négy órán keresztül érezte. A négy óra alatt az eredetileg kinézett vonat természetesen elment, így a Szegeden tervezett "ügye" meghiúsult, enni viszont kell, pénz meg nem nagyon volt - viszont volt egy MÁV főtiszti egyenruhája.

Ha arra gondolnak, hogy megpróbált a bolhapiacon túladni az egyenruhán (valószínűleg egész jó áron el lehet adni egy ilyet), nagyot tévednek. István a ruhában a pályaudvar igazgatóságára sietett, majd telefont intézett a Nyugati állomásfőnökéhez, miszerint két nap múlva állomásbejárás.

Eközben szerzett egy építési vállalkozót is, aki éppen acélhiányban szenvedett - miközben a Nyugatiban nagyszabású felújítási munkálatok folytak. István tehát "eladta" a Nyugati acélszerkezetét - még azt is meghagyta a vállalkozónak, hogy a bontást a rendőrségi iroda felett kezdjék.

A vállalkozó komolyan vette, megérkezett az embereivel, kipakolták a holmikat, majd nekiálltak "dolgozni" - amikor azonban már a tetőt flexelgették, elkezdett feltűnni, hogy valami nem oké: István állítása szerint végignézte, ahogy mindenki "megbolondul".

Még a nap folyamán később jött érte a rendőr, de rövid benntartás után az ügyésznő indítványára kiengedték, majd a tárgyalás után 20 hónapot kapott. A történetet érdemes meghallgatni az elkövető előadásában is:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás