promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Titkos alagútra bukkantak a Nyugati pályaudvar alatt, végeláthatatlan járataiban egy kamion is elférne, de a vége ki tudja hol van
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nem is gondolnánk, hogy milyen földalatti járatok futnak Budapesten. 

Sokszor hasonlítják a magyar fővárost, vagyis Budapestet Párizshoz, amelyről köztudott, hogy ijesztő alagutak szelik át. Adódik a kérdés, hogy vajon nálunk vannak-e ilyenek és létezik-e olyan föld alatti átjáró, ahol például átsétálhatunk a Duna egyik partjáról a másikra, vagyis Budáról Pestre.

A válasz pedig az, hogy igen A Duna alatt az első közműalagút az 1940-es évek elején épült meg végül. Ám nem csak a folyó alatt létezik alagút, hanem a Nyugati Pályaudvar alatt is húzódik egy.

Erről pedig egy videó is felkerült a TikTokra, ahol bemutatják, hogy pontosan hol lehet rábukkanni a föld alatti rendszer bejáratára. Egészen pontosan a Westend alagsori bejárata mellől indul a folyosó és az éépen lezárt gyalogos aluljárótól balra húzódik.

„Fut tovább arra a 17. vágánytól jóval messze, egészen a Podmaniczky utcáig. Vannak feljártai, aknák, azért ne feszegessétek, mert nem tudom pontosan, hogy melyik. Vaslétre vezet fel”

- hallható a felvételen, amelyet egy FélelemÉtterme elnevezésű fiók töltött fel a TikTokra.

Állítólag egy nagy beton elfalazás is van a nyugati peronjainál, amely egy akkora nyílás, hogy egy teherautóval is be lehetne rajta hajtani. A videó készítője arra is rájött, hogy nem hiába vezetett a pályaudvarig alagút, régen ugyanis az egyik-két vágány helyén egy valamilyen épület állt, amire végül nem derült fény, hogy miként szolgált.

A videót megtekintőknek pedig egyből felkeltette az érdeklődését az alagút, elképesztően sok komment érkezett a videóhoz.

- Lefele a Podmaniczkyn a Ferdinánd-hídnal is van egy hely, elég könnyű bemászni - írta egy hozzászóló.

- Én a Margit híd budai hídfői CBA ban dolgoztam és annak a pincéjében is van egy alagút ami elvisz szerintem a hévhez és még ki tudja hova - árulta el a felfedezést egy másik hozzászóló.

- A nyugati postán dolgozom, oda is húzódik az alagút. Az Eiffel irodaház építésekor elfalazták, de állítólag az alagút a mentőközpontot kötötte össze a pályaudvarral és a postával. a posta 2.emeletén - olvasható egy harmadik kommentben.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás