promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Élő dinoszauruszokkal teli szigetet fedezett fel Kína: egy manikűrszalonból indult el az egész világot átverő híresztelés
Borítókép:  Youtube - uborcraft
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az elméletnek rengeteg híve van, magyar tartalomgyártó is foglalkozott a lehetetlen témával.

Emberi léptékkel felfoghatatlan, hogy mennyi ideje is van élet a földünkön. Ma már az is hatalmas változásnak számít, ha a Körúton nyit egy új ázsiai étterem, esetleg elhelyeznek egy ideiglenes kiállítást a Városligetben. Egy év is rettenetesen hosszúnak tűnik, mintha egy fél élet telne el annyi idő alatt. Hogy is tudnánk akkor ténylegesen, valós nagyságában elképzelni azt, hogy a Földünkön óriási dinoszauruszok éltek, több száz millió évvel ezelőtt? Sehogy. Rengetegen kutatják ezeket az élőlényeket és a rengeteg eltelt idő ellenére meglepően sok lelet maradt fent, amely naponta új és új meglepetéseket tartogat a tudósoknak. A rengeteg aktuálisan zajló kutatás ellenére azonban sok a felfedezetlen dolog és ezeket a hézagokat az emberek természetüknél fogva próbálják kitölteni (legtöbbször hamis) információkkal.

Ezért történhetett meg a lenti elképesztően humoros eset is, amelyet azonban meglepően sokan komolyan vettek, sőt az elmélet egyre több hívet gyűjt maga köré. A történet úgy szól, hogy egy nő éppen egy manikűrszalonba csináltatta a körmeit, amikor a televízióban meghallotta, hogy Kína felfedezett egy szigetet, amin élő dinoszauruszok élnek. Az adás azonban kínaiul volt, az kérdéses, hogy miért egy ilyen csatornát néztek, egy valami azonban tény: a nő Google fordítóval próbálta a hallottakat dekódolni.

Az egy dolog, hogy amúgy sem kell elhinni mindent, amit a tévében hallunk, de valószínűleg azt is mindenki tudja, hogy milyen pontossággal működik a Google fordítója. Nekem például még nem nagyon sikerült épkézláb mondatot kihoznom vele. Hát így történhetett meg az, hogy egy manikűrszalonban történt félreértés az egész világon elterjedt és ilyen messzire, kishazánkba is eljutott a képtelen felfedezés híre.

Persze nem volt nehéz elterjeszteni a hírt: az erre fogékony emberek amúgy is hajlamosak azt hinni, hogy a világhatalmak, a felsővezetők és mindenféle mögöttes titkos szereplők egy egész rejtett világot üzemeltetnek a felszín alatt, így táptalaja bőven volt.

A zaklatott nőről (akitől az egész kínai dínós fiaskó eredt), található videót ide kattintva nézhetitek meg:

@the_taurusqueen0 China found uncharted land that has been untouched with dinosaur bones and other species found some of these species have a height of 13 feet tall the USA has not said anything about it. We are in for a rude awakening. Please just let it be untouched we don’t need to touch it. #china #unchartedterritory #fyp #viral original sound - Sarah

Magyarország egyik legnagyobb konteó elméletekkel foglalkozó csatornája pedig Torda Dávidé, aki szintén foglalkozott néhány dinoszauruszokat érintő témával:

Ezt pedig országunk egyik legélesebb nyelvű véleményvezére sem hagyhatta figyelmen kívül, aki egy paródiavideót készített a két videót felhasználva:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás