promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megoldottuk a Gordiuszi csomó rejtélyét, sikeres elméletet gyártottak belőle, ami megoldja minden problémánkat
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Te megoldanád a Gordiuszi csomót? Mi most kezedbe adjuk a kulcsot.

Nagy Sándor Gordiuszi csomója, Gordias története ismert mindannyiunk előtt: egy ökrös szekeret hajtott a városba, és ezzel Frígia királlyá vált. A fiának tisztelettel az Isten előtt, a város közepére kötötte az ökrös szekeret egy rendkívül bonyolult csomóval. A legenda szerint ezt a csomót lehetetlen volt kibontani, és emberek az emberek mindefelől jöttek, hogy rácsodálkozzanak vagy megpróbálják.  Természetesen senkinek sem sikerült.

Egy időben Nagy Sándor, aki már meghódította a világot, arra járt és érdeklődve megállt, hogy megnézze ezt a csodálatos csomót. Mivel, hogy Sándornak, aki már az ismert világot meghódította, egy egyszerű csomókötés sem lehet nehéz! Miután tanulmányozta a csomót, és nem találta a végét, Alexander egyszerűen kardjával elvágta. Sándort zseninek kiáltották ki, és ő folytatta terjeszkedését, meghódítva Ázsiát.

Az évek során a gordiuszi csomó egy olyan megoldhatatlanná vált probléma szimbólumává vált, amit "a dobozon kívüli gondolkodás" vagy "a gordiuszi csomó elvágása" módszerrel könnyedén megoldhatunk. Tehát, mit tegyél, ha az életedben "gordiuszi csomó" helyzet van? Hogyan dolgozz egy nehéz helyzeten? Maradsz a komfortzónádban és a biztonságos válaszoknál, vagy mersz a dobozon kívül gondolkodni?

Néhány egyszerű lépés, amit megtehetsz:

  1. Ismerd el, hogy van egy probléma – ne tagadd meg a valóságot.
  2. Határozd meg a problémát – értsd meg pontosan, mit próbálsz megoldani, írd le előnyeit és hátrányait.
  3. Értsd meg a saját szereped – mit hozol a helyzethez, és mit változtathatsz meg.
  4. Legyél csendben – gyűjtsd össze az információkat, majd találj egy csendes helyet, ahol átgondolhatod a következő lépéseidet.

Sokszor a megoldás egyszerű, csak bíznod kell a belső érzékeidben és bátornak kell lenned ahhoz, hogy lépj a következő lépés felé.

Az életünkben mindannyiunknak vannak "gordiuszi csomók", legyen az munkahelyi vagy otthoni kihívás. Azonban amikor túllépünk rajtuk, lehetőség nyílik a fejlődésre és tanulásra.

Tanulj meg varázsolni, vagy Gordiuszi csomót oldani az alábbi videó alapján: 

Forrás: LinkedIn

 

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás