promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ezzel a módszerrel garantáltan párra lelsz, hosszú évek után végre felfedték a tökéletes flörtölés titkát
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Kiderült melyik a leghatékonyabb flörtölési módszer.

Ha felmerült benned valaha is a kérdés, hogy hogyan lehet tökéletes szintem művelni a flörtölést most van egy jó hírünk. A Norvég Tudományos és Technológiai Egyetem pszichológusai által végzett tanulmányban ugyanis azt állítják, hogy megtalálták a leghatékonyabb flörtölési technikákat mind a férfiak mind nők számára.

A kutatók amerikai és norvég főiskolai hallgatókat vizsgáltak, akik mindegyike heteroszexuális volt. Az önkéntes résztvevőknek kérdőíveket küldtek ki, amelyben arra kérték őket, hogy értékeljék, mennyire hatékony a felsorolt 40 különböző típusú flörtölési módszer, akkor is ha rövid és akkor is ha hosszú távú kapcsolatot keresnek. A kutatók ezt követően megvizsgálták a résztvevők egyedi jellemzőit is, az életkorukat, hogy mennyire vallásosak, mennyire hajlandóak párkapcsolatra, valamint azt is, hogy mennyire vonzóak a randevúzási piacon.

Az, hogy mi a leghatékonyabb módszer, az az érintettek nemétől függ, és attól, hogy a flört célja egy hosszú vagy rövid távú kapcsolat

– magyarázta Leif Edward Ottesen Kennair, a Norvég Tudományos és Technológiai Egyetem pszichológia professzora.

Azoknál a nőknél, akik rövid távú kapcsolatokat keresnek – például egy egyéjszakás kalandot – a leghatékonyabb technika egyáltalán nem volt meglepő.

A tudósok szerint ilyen helyzetekben nem elég a baráti érintkezés, mint például az ölelés vagy egy barátságos puszi a férfi arcára, ezért a villám kapcsolatra vágyó nők jobban járnak, ha olyan jelzéseket használnak, amelyek kiemelik a szexuális nyitottságukat, mint például a potenciális partnerek simogatása, a fizikai közeledés és testi kontaktus.

Azok a férfiak azonban, akik rövid távra vágynak, nem támaszkodhattak egyetlen technikára.

Az egyéjszakás kaland esetén a nőknél a leghatékonyabbnak ítélt taktika kizárólag szexuális vagy fizikai volt. Ezzel szemben a férfiakat akkor ítélték hatékonyabbnak, ha a fizikai közeledés taktikája mellett mosolyogtak, érdeklődést mutattak a beszélgetés iránt, bókokat mondtak és megnevettették a nőket

- írták a tanulmányban.

A csapat azt találta, hogy a hosszabb távú kapcsolatokat kereső férfiaknál ezzel szemben a nagylelkűség és az elköteleződési hajlandóság jelei működnek a legjobban. Ha azonban valaki általánosabb tanácsokat keres a flörtöléssel kapcsolatban, volt egy olyan módszer is, amely általánosan hatékonynak tűnt. 

Az emberek úgy gondolják, hogy a humor, vagy az, hogy valakit megnevettessenek, a leghatékonyabb módszer azoknál a férfiaknál, akik hosszú távú kapcsolatot keresnek. Ez pedig ugyanannyira hatékony azoknál a nőknél is, akik egyéjszakás kalandot keresnek.

A tanulmányból tehát kiderült, hogy a flörtölés általános titka igazából nem más mint a humor, ami valljuk be teljesen logikusnak tűnik.

Forrás: IFLScience

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás