promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Magyar nő miatt fájt a feje II. Erzsébetnek, ez a csinos, elvált nő teljesen behálózta Vilmos herceget
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Magyar nő változtathatta volna meg teljesen a brit királyi családot, ám Vilmos herceg románcának az uralkodó vetett véget.

Biztos mindenki elgondolkodott már azon, hogy mi történne akkor, ha a királyi család egyik tagja egy magyarba szeretne bele. Szinte hihetetlen, de ez a múltban megtörtént. Vilmos gloucesteri herceg, aki II. Erzsébet királynő unokatestvére volt, egy Starkloff Zsuzsi nevű magyar modellt szeretett. Ez egy igazi szerelmi kapcsolat volt, amely pánikot keltett a királyi családban, és amelyet maga a királynő vétózott meg.

Vilmos herceg, akit a playboy-hercegnek is hívtak, 1941-ben született. Negyedik helyen állt a brit trónszerzési sorban, azonban más törekvései is voltak, mint az, hogy királyi örökös legyen. Úgy ismerték, mint  aki korán elkezdett lázadni a királyi protokoll ellen. Nem tudta elviselni azoknak az elvárásoknak a súlyát, amelyek nemesi származása miatt a vállán nehezedtek. Vilmos herceg ördögi életstílusa hírnevet szerzett neki a bulvársajtóban is.Piper repülőgéppel repült, a Szaharán keresztül túrázott, és olyan modellekkel randevúzhatott, akiket a családja nem helyeselt. Vilmos herceg bárkit elérhetett, akire csak vágyott – de végül kiderült, hogy a nő, akire valóban vágyott volna, az nem lehet az övé.

Zsuzsi és Vilmos szerelmi története Tokióban kezdődött, ahol a herceg először az elbűvölő, kétszeresen elvált Starkloff Zsuzsira pillantott. Vilmos herceg 1968 szeptemberében érkezett Japánba, mint újonnan kinevezett diplomata a brit nagykövetségen, és ezt a civil munkát választotta, hogy elkerülje a brit sajtót. Vilmos herceg filmsztár külsejével azonnali hatást gyakorolt a tokiói ex-pat közösség, a nyugati elit közé, amelybe Zsuszi is beletartozott. A magyar modell alig várta, hogy találkozzon a frissen érkezett brit diplomatával. Külön meghívót küldött a hercegnek, hogy vegyen részt a következő ex-pat ceremónián, amelyet Hamupipőke néven írt alá. A terv bevált. Vilmost egyébként is arról ismerték, hogy szereti az idősebb nőket, és az álarcosbálon indiai hercegnőnek öltöző magyar szépség azonnal elbűvölte. A brit herceg ekkor még nem tudta, hogy az egész élete fenekestül felfordul. A homlokát ráncolt királyi románc Vilmos herceg nem sokkal Japánba érkezése után szenvedélyes kapcsolatot ápolt a magyar modellel.

Távol az otthonuktól és a brit királyi család figyelmétől, kapcsolatuk gyorsabban virágzott, mint azt bármelyikük elképzelte. Végül egy vízparti otthont béreltek a Csendes-óceán mellett; ez volt a privát szerelmi fészkük, ahol nem zavarták őket a fotósok. Mivel mindketten kalandvágyó természetűek voltak, sok izgalmas hobbijuk volt, mint például a búvárkodás. Nem sokkal később azonban Angliába utazott a hír Vilmos herceg és Starkloff Zsuzsi viszonyáról. Az 1969-es brit hét ürügyén a Buckingham-palota Tokióba küldte Margit hercegnőt, hogy meggyőzze a herceget, vessen véget botrányos kapcsolatának a magyar elvált nővel, és keressen máshol feleséget.

Így nézett ki Vilmos herceg és magyar szerelme: 

Egy évszázados királyi rendelet, az 1772-es királyi házassági törvény szerint a trónörökösöknek engedélyt kell kérniük a brit szuveréntől házasságuk jóváhagyásához. Vilmos azon szándékát, hogy feleségül vegye a magyar elvált nőt, nagy rémülettel fogadta a királyi család. Zsuszit jelölték meg a következő Mrs. Simpsonnak, egy amerikai társaságbeli és elvált nőnek, akinek VIII. Edwarddal való viszonya váltotta ki 1938-ban a lemondó válságot. Családi állapotán kívül a magyar modell is idősebb volt a hercegnél és zsidó származású is volt. A királyi családnak végül sikerült visszakövetelnie eltévedt hercegét, és megparancsolták neki, hogy vegye át apja Northamptonshire-i birtokát. A boldogtalan herceg úgy döntött, hogy a kötelesség az első, és visszatért Angliába, de folyamatosan táviratokat küldött Zsuzsinak, hogy találkozzanak New Yorkban. A találkozásra azonban soha nem került sor. 1972. augusztus 28-án, 30 évesen Vilmos herceg végzetes balesetet szenvedett egy légiverseny során.

Forrás: Daily News Hungary

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás