promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az állukat keresik a külföldiek ezektől a magyar éttermektől: csodálatos videó került fel az internetre, itt szeretnek a legjobban enni
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Mi is kedveljük ezeket az éttermeket, de a külföldiek egyenesen odáig vannak érte.

Igen büszke nemzet a magyar és mindenből szeretjük a legjobbat adni és kapni is. Így nem meglepő, hogy melegséggel tölti meg a szívünket, ha más nemzetek is elismernek valamit, ami Magyarországhoz kapcsolódik. Most egy igazán szívmelengető videó került fel az internetre: egy csapat turista Budapestre látogatott, hogy megnézze csodás fővárosunkat, azonban nem álltak meg itt. Céljukul tűzték ki, hogy rövidke itt tartózkodásuk alatt megtalálják a legjobb éttermet. Térkép fölé ültek és nekiindultak, nyakukba vették a várost és annyit elmondhatunk: a nap végére nem maradtak éhesek. Mielőtt leírnám az ő listájukat, ejtenék néhány szót az én személyes kedvenceimről:

Rengeteg helyen ettem, ittam már és imádok új helyeket kipróbálni, de vannak régi kedvencek, ahová mindig szívesen járok vissza. Az egyik hatalmas kedvencem a Mad House, ami egy belvárosi, 5. kerületi hely. Csapolt kézműves sörök, bisztrókonyha, fantasztikus hangulat, kedves kiszolgálás, gyakorlatilag lehetetlen csalódni benne.

A másik hely, ahol tetemes mennyiségű pénzt vertem el egy külvárosi hely: az Örs Vezér Terénél található Flakon bár. Minden igaz rá, amit a fentebbi étteremnél írtam, a sörkínálatuk kicsit visszafogottabb, ellenben rengeteg koktélból és borból válogathatunk.

Kicsit más jellegű hely és nem túl magyaros, de imádom a két helyszínen is hódító Oriental Soup House-t, ahol igazi lélekmelegítő leveseket szolgálnak fel, de ázsiai söröket is kóstolhatunk. Van kis és nagy adag, nem igazán láttam még olyat, akinek sikerült a nagy adagot megennie.

Hatalmas péksütemény rajongóként muszáj megemlítenem Budapest szerintem minden túlzás nélkül legjobb reggelizőjét: az Arán bakery croque monsieur szendvicse olyan, ami miatt hetente meglátogatom a belvárost.

Illetve van két hely, ahol még nem ettem, de tervben van hamarosan: a brunchok szerelmeseinek képek és vélemények alapján nagyon ajánlanám a Kaptafa bisztrót, illetve a Belvárosi disznótoros is bakancslistás hely, amiről igazából csak annyit írnék, hogy nincs olyan napszak, amikor ne lenne teletömve elégedett vendégekkel.

Ez persze egy szubjektív lista, mindenkinek lehet más véleménye és azt is tegyük hozzá, hogy mint minden városban, Budapesten is rengeteg aprócska étterem van, amiről soha nem fognak hallani a turisták, cserébe fantasztikusan főznek és imádják a törzsvásárlók. Illetve, minden nemzetnek más az ízlése és óhatatlanul is keressük az ismerős, otthoni ízeket, ez is befolyásolhatja a listát. Itt nézhetitek meg a külföldiek véleménye szerint legjobbnak ítélt éttermekről készült összeállítást, ti mennyire értetek egyet a listával?

Ebédidő lévén ha bármelyikhez kedvet kaptatok, akkor kiváló vasárnapi program lehet, ha bármelyik helyet meglátogatjátok a listáról. Nektek mi a kedvec? Mit ajánlanátok másoknak?

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás