promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az ország legviccesebb nevű kocsmája a Duna-kanyarban található, az összes többi helyezett beláthatatlan távolságból követi
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az ország legjobb nevű kocsmája, minden kétséget kizáróan.

Nincsenek még annyira messze azok az idők, amikor az utazás még közel sem volt olyan egyszerű, mint napjainkban, amikor nyitva az egész világ. A rendszerváltás előtt két fajta útlevél volt érvényben: egy a nyugati, egy a szocialista országokba, keményen meg volt szabva, mennyi pénzt vihetünk magunkkal az utazásra, és természetesen az idő is meg volt határozva, hogy mikor lehet utazni.

A világutazók számára az egész Föld elérhetővé vált a rendszerváltás után, vannak azonban olyan helyek is, amiket egészen biztosan csak Magyarországon láthatunk. Az, hogy a tájaink gyönyörűek, nem újdonság, de szerencsés földrajzi adottságokkal sok ország büszkélkedhet - viszont abban, hogy SzeszDonald's nevű kocsma csak nálunk található, abban egészen biztosak vagyunk.

A helyet a Duna-kanyarban, Nagymaroson járva fedeztük fel, és az első sokkot követően azonnal le is kellett tesztelnünk a vendéglátó-ipari egységet, mert először nem voltunk biztosak benne, hogy nem csak a szemünk káprázik.

A vendégkör rendkívül kedves és közvetlen, akárcsak a személyzet, szívesen meséltek a helyről, ami eredetileg csak kisboltnak indult, aztán egyre bővült a profil, ma már darts és billiárd is található, illetve a melegért egy impozáns vaskályha felel.

Egészen egyedi, hogy szokásos "kocsma-üzemmódban"  is mérik az italokat, vagyis vehetünk üvegből kitöltve ízlésünknek megfelelő mennyiséget, de akár dobozos, vagy kisüveges formában, kisbolt-módra is megvásárolhatjuk a dolgokat, amiket helyben el is lehet fogyasztani - tőlünk nyugatabbra, például Berlinben nagyon nagy divat, hogy sörpadokat helyeznek el az éjjelnappali boltok elé, amik ebből kifolyólag hamar bulihelyszínné válnak, de hogy egy klasszikus sort idézzünk Emir Kusturica Macskajaj című filmjéből: "a mi módszerünk jobb".

Nagymaroson egyébként található egy Kutya-kanyar nevű állatorvosi rendelő is, én már csak az nem értem, hogy miért élek még mindig Budapesten. Amennyiben az önök lakóhelyén is sarjad hasonló zsenialitás, ne habozzanak megosztani velünk.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás