promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Előkerült a videó a dobogókői tolvajról, felvételen az akció mégsem tud rá senki haragudni
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Megőrülnek az emberek ezért a videóért, mindenki az enyveskezű rablót dicséri.

Igen komoly bűncselekményt rögzítettek a Dobogókőn a madáretetők közelében kihelyezett biztonsági kamerák: egy tolvaj hirtelen felindulásból eltulajdonította a környék lakói számára ingyenesen kihelyezett ételt, méghozzá az összeset, hogy azt saját maga használja fel az ínséges téli időszak alatt - semmit nem hagyott a rászorulóknak.

A bevezető meglehetősen durván hangzik, de azért van pár enyhítő körülmény, ami miatt a bűnüldöző szervek nem csatlakoztak az ügyhöz, annak ellenére sem, hogy a kamera kristálytisztán rögzítette az elkövetőt: a bűncselekménnyel vádolt bűnöző ugyanis egy mókus volt.

A Dobogókőn található menedékháznál már évek óta helyeznek ki madáreledelt, de most egy mókus úgy gondolta, hogy nála bizony jobb helyen lesz a sok mag.

Ennek ellenére meglehetősen nehéz haragudni a tolvajra: biológiai szempontból érhető a tette, és az állatvilágot nem kötik azok a morális-szociális szabályok, amik az emberi közösségeket - a mókus bizonyos értelemben sztár is lett a lopás miatt.

A közönséges európai mókus az egész kontinensen elterjedt, a közép-európai bükkerdőktől a skandináv fenyvesekig mindenhol megtaláljuk őket a földrészen. Ősszel és télen különösen fontos számára a különböző raktárak kialakítása, hiszen teljes téli álmot nem alszik, csal felváltva alszik és pihen. Könnyen találkozhatunk vele emberek által lakott területeken is, parkokban össze lehet vele barátkozni, az etetésre jól reagál, nem félős állat - kivéve, ha a közelben héják, vagy nyestek tanyáznak, azok ugyanis erős fenyegetést jelentenek a kis rágcsálóra.

Az alábbi videón megtekinthetik a szőrös tolvajt - azért reméljük, hogy a megszerzett zsákmány elég lesz a téli időszakra, és abban is biztosak vagyunk, hogy a madáretetők tartalma pótolva lesz, így a dobogókői szárnyasok sem maradnak élelem nélkül: a vádemeléstől most eltekintünk.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás