promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Több órán át bolyongott a híres misztikus erdőben a fotós, ahonnan a felhők miatt nem talált ki
Borítókép:  Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Fanal Forest egy misztikus és lenyűgöző erdő Madeira szigetén, Portugáliában. Ez az erdő azért vált híressé, mert a fák tetején lévő köd és felhőzet miatt olyan érzetet kelt, mintha az emberek a felhők fölött sétálnának.

A Fanal Forestben, hogy elkapjuk ezt a misztikus látványt, érdemes 8 és 11 óra között érkezni, mivel később felszakadozik a felhőzet. A látvány különleges és misztikus, és gyakran fotósok és természetkedvelők és persze az influenszerek kedvelt célpontja.

Madeira szigetén, ahol a Fanal Forest található, a hegyes terep és az óceán közelsége miatt a felhők gyakran alacsonyabban lebegnek a megszokottnál, és a hegyek körül viszonylag sűrű felhőzet képződik.  Ezáltal jön létre a Fanal Forestben tapasztalható ködös és misztikus légkör, amit a babérfák még félelmetesebbé tesznek.

Ez okozta annak a fotósnak a drámáját, aki fényképezni ment oda a reggeli órákban és annyira sűrű felhő és köd ereszkedett a fák közé, hogy órákon át körbe-körbe bolyongott nem találva a kiutat. Még félelmetesebbé teszi az erdőt, hogy a ködből előbukkannak tehenek, akik valamiért ott legelésznek.

Végül a fotósnak meg kellett várnia, hogy felszálljon a felhő, és hogy visszataláljon az autójához, elmondása alapján egy horrorfilmben érezte magát és a kezdeti magabiztos lendület után 1-2 órával később már szabályosan rettegett.

Jól érezte az eltűnt fotós, hiszen a Fanal Forest Madeira szigetén valóban annyira misztikus és különleges helyszín, hogy több film és sorozat forgatási helyszíneként is szolgált, beleértve a horrorfilmeket is. Egy ismert példa a "Blood from the Mummy's Tomb" (1971) című horrorfilm, illetve a népszerű Boszorkányvadász, amelyet részben itt forgattak.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás