promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Fura kiütésekkel jönnek ki a túrázók abból a román erdőből, amit Bermuda – háromszögnek neveznek, a rengeteg eltűnés miatt.
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Mindenki hallotta a Bermuda-háromszögről szóló legendákat. A hajók hirtelen eltűnnek a hatalmas óceánon, mintha soha nem is léteztek volna, és a repülőgépek nyilvánvaló ok nélkül mélybe zuhannak.

Ha a világ esélyesen természetfeletti helyei érdekelnek, akkor el kell menned és el kell töltened egy éjszakát a Hoia Baciu-erdőben. Ezt a rejtélyes erdőt más néven a romániai Bermuda-háromszögnek nevezik.

Hol van a Hoia Baciu erdő?

A Hoia Baciu erdő Kolozsvártól, egy északnyugat-romániai várostól nyugatra található. 295 hektár - vagyis 729 hektár - földterületen terül el.  Annak ellenére, hogy híres a paranormális eseteiről, sok biciklis és séta útvonal található ott.

Mi az erdő története?

Az erdő a világ lekísértetiesebb helye, ahol a történelem keveredik a rejtéllyel a misztikummal és a tényekkel.

Úgy tartják, hogy a parasztokat több száz évvel ezelőtt megölték az erdőben, és most a területen kísértenek azóta is.  A középkori történelem mellett az 1960-as évek végén egy UFO-észlelés tovább erősítette a helyszín paranormális örökségét.

A közelmúltban az erdő extra figyelmet kapott, mivel egy szellemvadász műsort forgattak ott. Rengeteg különböző eset történt az erdőben, a kellemes sétától kezdve az eltűnt lányig, aki öt év után emlékezet nélkül tér vissza. A legnépszerűbb legendák közé tartozik, amikor egy pásztor és egy juhcsorda bármiféle nyom nélkül eltűnt az erdőben. Manapság leginkább olyan visszajelzések vannak, hogy kellemetlen érzéssel és kiütésekkel térnek haza az erdőből, a látogatók.

A Hoia Baciu erdő rejtélyének megtapasztalására egy egész turizmus épült. Van az erdő közepén egy tisztás, ahol el lehet tölteni egy éjszakát és paranormális jelenségek után nyomozni. Helybe szállítják a rettegni vágyókat vagy kétkedőket és másnap értük mennek.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás