promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Azahriah abbahagyja a zenélést és visszavonul? Rémisztő kijelentést tett a legsikeresebb magyar zenész, a csúcson hagyná abba
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Retteghetnek a rajongók? Hiába a három teltházas koncert, Azahriah másra vágyik.

Egyértelműen úgy tűnik ma így frissen 2024-ben Magyarországon, hogy a mainstream könnyűzenei szcéna, hogy úgy fogalmazzunk, kettészakadt: van Azahriah, és van mindenki más. A még mindig elképesztően fiatal újpalotai fiatal már most példátlan sikereket tudhat magáénak, minden létező hallgatottsági-népszerűségi listát toronymagasan megnyer, és az fantasztikus hazai eredmények mellett már nagy sikerű, több országot érintő Európa-turnét is lenyomott zenekarával.

Baukó Attila, azaz Azahriah karrierje nem mondható tipikus zenész-életútnak, történetének van egy kimondottan 21. Századra jellemző karaktere. Azahriah nem zeneiskolában kottát olvasva és vizsgázva tanult zenélni, hanem otthon, a panelban, a YouTube-ról, és eleinte csak afféle melléktevékenységként művelte a népszerű érdekes videókat gyártó YouTube csatornája, a Paul Street mellett.

Innen indulva a most 22 éves Azahriah odáig jutott, hogy a teltházas arénakoncertek után idén tripla koncertet ad a Puskás Ferenc Stadionban, három egymást követő este - természetesen mindhárom hangversenyre órák alatt elkapkodták a jegyeket a rajongók, akik igen sokan vannak. A zenész tehát nagyon rövid idő alatt lett annyira népszerű, és jutott el egy olyan szintre, amire sokszor még az évtizedekig zenélő legendás zenekarok is csak nehezen - a zenélni kezdők elképesztően kis százaléka ez.

Egyik legújabb nyilvános nyilatkozatában alaposan meglepte a riportert, amikor a jövőbeli terveit firtató kérdésre úgy válaszolt, hogy a jövőben az óriási koncertek helyett lehet, hogy inkább utcazenélne: érdekes, hogy Azahriahnak nagyobb tapasztalata fesztivál- és arénakoncertek terén, mint utcazenélésben - valószínűleg ezt sem túl sok zenész mondhatja el magáról 22 éves korára.

Azahriah egyedisége bizotsan átjön egy gitárral és mikrofonnal is nem nagy hangerőn, mi azonban úgy gondoljuk, hogy a srác joggal van ott, ahol, aki ennyire elképesztően fülbemászó számokat tud írni, azt mi mindenképpen nagyszínpadon szeretnénk hallani:

Forrás: borsonline.hu

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás