promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kórházba szállították III. Károlyt, már az is meglehet, hogy ki veszi át a helyét, amíg őt kezelik
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

III. Károly már kórházban van, prosztataműtéten fog átesni.

Károly királynak eddig soha nem volt szüksége arra, hogy valaki leváltsa, uralkodjon helyette, amikor külföldön tartózkodik, vagy valamilyen orvosi kezelés alatt áll. Ám most fordult a helyzet, 
tizenhat hónappal az uralkodása után a királyi család felkérhet valakit, hogy helyettesítse őt, mivel ma reggel prosztata-megnagyobbodás miatt kórházba szállították az Egyesül Királyság uralkodóját, vagyis II, Erzsébet fiát. A beavatkozást a London Clinic magánkórházban végzik el, ahol Katalin walesi hercegnőt a múlt héten megműtötték. Magától értetődik, hogy a király meglátogatta a walesi hercegnőt a kórházban ma délelőtt, saját tervezett kezelését megelőzően. Egyelőre nem tudni, hogy Károly király meddig marad kórházban.

Tizenhat hónappal az uralkodása után III. Károlyt megnagyobbodott prosztata miatt kezelik. De vajon ki helyettesítheti addig, amíg kórházban kezelik? 

A királyi családban az utódlás szerint Wales hercege, vagyis Vilmos herceg Harry, András és Beatrice hercegnő azok, akik a király helyére állhatnak. Ám ez a valóságban egészen másképp van, ugyanis csakis a királyi család dolgozó tagjai lehetnek felkérve az államtanácsosok szerepére. Így egyből kiesik András és Harry herceg is.  Ehelyett Anna hercegnőt és Eduárdot szólíthatják fel, hogy foglalják el a helyüket. Mindketten III. Károly testvérei, Anna II. Erzsébet másodszülött, míg Eduárd a legkisebb gyermeke. Mindketten voltak korábban államtanácsosok, mielőtt az utódlási sorrendben megelőzték őket.

András herceg, York hercege visszalépett a királyi tisztségtől, miután nyilvánosságra került Jeffrey Epsteinnel való kapcsolata az Egyesült Államokban. Harry herceg, Sussex hercege családjával az Egyesült Államokban él, és visszavonult a dolgozó királyi szerepkörtől. A törvény értelmében az államtanácsosoknak brit lakóhellyel kell rendelkezniük, de Harrynek nincs itt címe, miután visszalépett a hivatalos feladatoktól. 

A leváltással kapcsolatban azonban nem érkezett hivatalos információ, de a szakértők azt gondolják, hogy az is lehetséges, hogy egyiküket sem kérik fel a király mellé, amíg kórházban van. Előfordulhat, hogy nem okoz fennakadást Károly kezelése, így minden tökéletesen folytatódhat tovább.

 

Forrás: Mirror, CNN

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás