promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nyilvánosan megalázott a győri Rossmann arrogáns eladója, soha többet nem teszem be a lábamat abba az üzletbe
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Hogy lehet így beszélni egy vásárlóval? Ilyet még nem tapasztaltam egyik Rossmann-ban sem.

Sokat gondolkoztam azon, hogy megosszam-e a nagy nyilvánossággal a történteket, de aztán úgy döntöttem igen. Rögtön az elején leszögezem, hogy ilyen biztos nem csak velem fordult elő, és biztos, hogy nem csak a Rossmann-ban, hanem másik üzletben is vannak ilyen arrogáns eladók, de pont ezért tartottam fontosnak, hogy megjeleníttessem az írásomat, mert szeretném, ha lenne e tekintetben változás, és az üzletláncok igenis jobban odafigyelnének arra, hogy kiket és milyen emberek alkalmaznak.

Én egyébként Győrben a postán dolgozom, nem vagyok egy ostoba ember, de tényleg előfordul, hogy a technika nem akar úgy működni, ahogy szeretném, és olyankor segítséget kell kérnem.

Heti rendszerességgel járok a Rossmann-ba, van amikor egy héten többször is megfordulok ott. Én Győrben lakom, itt szoktam az egyik, hozzám legközelebbi Rossmann-ban vásárolni. Ugyebár vannak ezek az önkiszolgáló kasszák, ahol csak bankkártyával lehet fizetni. Viszont sokan még most sem akarják használni, mert vagy csak készpénz van náluk, vagy nem tudják, hogyan kell használni ezeket a kasszákat. Emiatt nyilván az eladóknak folyamatosan futkározniuk kell, árut pakolni, aztán kasszázni, valamikor mondtam is az egyiküknek, hogy őszintén sajnálom őket, mert azért tényleg elég sokat dolgoznak, és biztos kimerülnek nap végére.

Múlt héten megint mentem vásárolni, ugyanabba a Rossmann-ba teszem hozzá, megvettem mindent, amit kellett, aztán irány az önkiszolgáló kassza. Lehúztam mindent, de voltak ilyen leárazott gyümölcspürék, amiken volt plusz címke, de azon nem vonalkód, hanem GQ-kód volt. Próbáltam beolvasni, nem engedte. Akkor szóltam az egyik eladónak, hogy legyen szíves segíteni. A hölgy éppen a fogkrémeknél pakolászott, és szemmel láthatóan nem tetszett neki, hogy problémám akadt.

Már amikor szóltam neki, forgatta a szemét, és nagy sóhajtozás után annyit mondott, hogy

„Jó. Jövök”

Odajött velem a kasszához, kérdezi "mi a gond?". Mutatom neki, hogy a QR-kódos püréket nem akarja lehúzni. Az eladó, mint egy óvodással, úgy kezdett el velem beszélni:

„Nem bonyolult ám. Odateszi, csipog, leteszi, és mehet tovább. Szívesen”

- erre ott is hagyott, viharzott vissza pakolni.

Néztem csak nagy szemekkel, de mindegy, nem foglalkoztam vele. Aztán aktiváltam a Rossman+ kártyámat, és szépen sorban bejelöltem rajta azokat a kuponokat, amiket érvényesíteni akartam. Mentem a fizetéshez, egy-két kedvezményt le is vont, aztán valamiért kiírta, hogy "kérjük várjon, míg munkatársunk megérkezik". Néztem megint az eladók felé, mivel az egyikük éppen a kasszában volt, megint az arrogáns eladó volt kénytelen segítségemre sietni.

Mikor látta, hogy megint jönnie kell, dühösen lecsapta a földre a dobozt, és sebes léptekkel jött felém.

„Most mi van?!”

- kérdezte arrogánsan.

Mondtam neki teljesen normálisan, hogy bejelöltem a kuponokat, de valamelyiket nem akarta levonni. Erre az eladó:

„Hölgyem, mondja már meg, ha annyira meghaladja a képességeit egy ilyen kassza kezelése, miért nem a hagyományoshoz áll be? Nem egy atomfizika! (közben nyomkodja a képernyőt, hogy ki tudjam fizetni a vásárolt cuccokat) Mit nyomkodott össze-vissza rajta?”

Mondtam neki, hogy csak a kuponokat jelöltem be a Rossman+ kártyámon, erre azt mondja:

„A bankkártyáját tudja használni, vagy ahhoz is segítség kell?”

Ez volt az a pont, amikor már nem hagytam szó nélkül. Közöltem vele, hogy már régóta járok abba a Rossmann-ba, de még soha nem találkoztam ilyen arrogáns eladóval, mint ő, és hogy mit képzel magáról. A nő végig sem hallgatott, ment is vissza pakolni, még hátra sem nézett, nemhogy bocsánatot kért volna.

Mivel siettem a kisfiamért a bölcsibe, nem akartam még az üzletvezetővel is vitatkozni, csak mihamarabb ki akartam onnan jönni. Remélem, nem sokáig fog ott dolgozni ez a nőszemély.

Eszter, 38 éves.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás