promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Soltész Rezső kemény szavakkal szólt be a tehetségkutató műsoroknak, és igaza van
Borítókép:  TV2 Play
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Soltész Rezső kíméletlenül odapörkölt a tehetségkutató műsoroknak.

Elképesztő nézettsége van a tehetségkutató műsoroknak, de a nézők mindig megjegyzik, hogy a zsűritagok túlságosan túltolják már a bohóckodást és a civakodást. Ha csak az X-Faktort nézzük, az emberek folyamatosan azt írják, hogy kezdetben olyan művészek foglaltak helyet a mentorszékekben, akik letettek valamit az asztalra, és akiknek nem az volt a fontos, hogy magukat fényezzék és önmagukra irányítsák a központi figyelmet, hanem tényleg segítették a versenyzőket, és kinevelték a 21. század sztárénekeseit, elismert előadóit.

Az X-Faktor nézőinek már nagyon elege volt abból, hogy Gáspár Laci és Puskás Peti külön show-t csináltak mindig az RTL tehetségkutatójában, de a Sztárban sztár leszek zsűrije is sokszor megkapta már a magáét az emberektől.

Azonban nem csak a nézők, de a szakmabeliek közül is többen úgy gondolják, hogy manapság a tehetségkutató műsorok nem szólnak másról, csak a zsűritagok bohóckodásairól. Soltész Rezső a Story magazinnak árulta el, hogy mi a baja ezekkel a produkciókkal.

Akik nézték a Valami Amerika sorozatot, emlékezhetnek rá, hogy Soltész Rezső egy kitalált tehetségkutató műsorban volt zsűritag. Az énekes a Galaxis című műsor ítészeként szerepelt a szériában, de mint mondta, a valóságban biztos nem vállalna el ilyen felkérést. Azt is elmondta, miért; gyakorlatilag kíméletlen őszinteséggel beszólt a tehetségkutatóknak.

„Nem mintha bármikor is bombáztak volna zsűrizéssel. Valószínűleg túl konszolidált vagyok az efféle feladathoz, hisz a mai vetélkedők, tehetségkutatók másról szólnak, mint az én időmben. Sajnos, a zsűritagok ma már nem szakmailag bírálják, segítik a feltörekvő tehetségeket, hanem szimplán bohóckodnak, ami nagyon elkeserítő”


Soltész Rezső azt is nehezményezi, hogy a mai tehetségkutatókban nem látni idősebb, szakmailag tapasztaltabb művészt a zsűritagok között, régebben ez teljesen másképp volt. Emlékezzünk csak vissza, hogy az X-Faktorban ott volt Keresztes Ildikó, Geszti Péter, Nagy Feró, a Megasztárban olyan nevek sorakoztak fel, mint Presser Gábor vagy Soma Mamagésa, a Csillag születik-ben pedig ott volt Hernádi Judit és Szirtes Tamás is.

Soltész Rezső szerint az ő generációjának is lenne helye az ilyen műsorokban, és még talán egy kis komolyságot is vinni tudnának a tehetségkutatókba.

„Az én generációmnak is helye lenne a zsűripult mögött! Ott van például az angol The Voice egyik mestere, Tom Jones, aki 83 évesen is hatalmas show-t csinál. Persze, ezzel nem hozzá szeretném hasonlítani magam, csak nem értem, hogy miért hígult fel ennyire a tehetségkutatás. Pedig a kezdetek kezdetén még itthon is színvonalas műsorokat láthattunk. A hazai show-műsorok berobbanásakor, a Megasztár idején például még sok jó dolog történt. A zsűriszékben olyan hiteles szakemberek, bírák ültek, mint Presser Gábor, akinek nem kellett ’letolnia a nadrágját’ ahhoz, hogy nézettséget generáljon. Nem úgy, mint a mai ítészeknek”

Soltész Rezső nemrég a Szerencsekerék-ben játszott, ahol elmesélte, hogyan rongálta meg az autóját egy őrült rajongója:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás