promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Összeomlott az élő adás, Sebestyén Balázs nem tudta folytatni a műsorvezetést
Borítókép:  RTL
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nem akármilyen élményben lehetett része a tévénézőknek, úgy tűnik még a legjobbakkal is megesik.

A Való Világ már sosem tűnik el az emlékezetünkből, pedig sokáig úgy volt, hogy Magyarország egyik első valóságshow-ja három évad után a elköszön a nézőktől. Aztán majdnem 10 évvel később mégis történt valami, és 2011-ben visszatért a negyedik széria, ami rögtön megajándékozta a celebvilágot a leghíresebb Való Világ győztessel, Alekosszal.

Továbbá ez volt az egyetlen évad, amit Sebestyén Balázs vezetett, sokan talán már el is felejtették, hogy a népszerű műsorvezető ebből a műsorból is kivette a részét. Most az RTL emlékeztetett minket egy érdekes pillanatra, ami a Való Világ 4 súdiójában esett meg akkoriban, és amiről utána a Fókusz külön riportban is beszámolt.

Lehet kritizálni a kereskedelmi csatornákat, amiért ilyen kétes minőségű műsorokkal árasztják el a hazai nézőket, ugyanakkor ez a Fókusz adás egy kifejezetten igényes, jól összerakott riport, amiből a szerkesztők sokkal-sokkal többet hoztak ki, mint amennyit az alapjául szolgáló jelenetből gondolni lehetett. 

Annyi történt csupán, hogy Balázs a nézők számára érthetetlen okokból nem bírta végig mondani a szövegét, és megállás nélkül nevetett, csaknem egy percen keresztül. 

A csatorna nem csinált titkot a kínos (?) bakiból, és rendkívül alaposan körbejárta a témát. Nem csak Balázst szólaltatták meg, hanem Aranyosi Ervin költőt  és "hahota specialista" is, aki a nevetés jótékony hatásaira hívta fel a figyelmet. A Fókusz riportját itt tudjátok újra nézni:

Aranyosi Ervin rámutat, hogy a nevetés nem csak pszichológiailag, hanem sokkal pragmatikusabb okokból, már mechanikailag is csak jótékony hatású lehet, mivel a rekeszizmok egyszerűen átmasszírozzák a belső szerveket, és a nevetés a keringésre is rendkívül jó hatással vannak.

Balázstól nem csak azt tudjuk meg, hogy mi folyta  kulisszák mögött (csajozós sztorikat meséltek egymásnak a a többi stábtaggal), hanem azt is, hogy elég érdekes a nevetés pszichológiája, vannak olyan élethelyzetek, amikor tudod hogy nem szabadna nevetgélned, mint egy temetés, egy rendezvény, és épp azért támad rád a nevető görcs, mert abba kellene hagynod - vagy már eleve bele se szabadott volna kezdened.

Balázs esetében nyilván mindenki hallott már egy sokkal kellemetlenebb esetről, mikor a műsorvezető még fiatalon egy túlsúlyos lányon csúfolódott, onnan nagyon is ismerős lehet ez a nevetés.

Ez persze már nagyon régen történt, és Balázs is megtanult vele együtt élni, sosem hárítja el maga elől az ezzel kapcsolatos kérdéseket, és azt is tudja, hogy sosem fogja tudni lemosni magáról, bármennyire is sajnálja a dolgot. Itt például D. Tóth Krisztának mesél a híres esetről:

A Fókusz riportjának elején hallható mondókát teljes terjedelmében is bemásoljuk, mivel igencsak szellemes sorokról van szó:

Az ember tudja ezer éve,
hogy gyógyító a nevetése.
A rekeszizmok rezegése,
a belső szervek ébredése!
Ne kérdezd, hogy tévedés-e?
Legyen ez az észbe vésve:
– Ne kezdj hozzá sose késve.
Reggelire, és ebédre,
s ha készülsz a lefekvésre,
legyen időd nevetésre.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás