promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Váratlan felirat jelent meg a térképen egyik pillanatról a másikra, egyetlen embernek szólt de egy világ döbbent le rajta
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Értetlenül álltak a történés előtt, végül világossá vált az üzenet.

A 21. századi tendenciák nem éppen a házasság intézményének kedvez: nem kevesen vannak, akik kongatják a vészharangot a házasságok alacsony, és ezzel párhuzamosan a válások magas száma miatt. Az aggódó hangok kétségtelenül jogosak, ám van valami, ami a modern korszellem ellenére is makacsul tartja magát: ez a lánykérés gesztusa.

Bár az utóbbi időben ebben az aspektusban is akadnak kivételek, az viszonylag stabil az emberiség történelme során, hogy amikor egy férfi és nő össze akarja kötni az életét, a férfinek kell megkérnie a nő kezét. Egy ilyen komoly döntés estében érthető, hogy nagyon nem mindegy, hogy a dolog milyen körülmények között történik meg: valószínű minden házaspár emlékszik a lánykérés gesztusára, mindkét oldalról.

Egy japán férfi nagyon úgy tűnik, hogy gyakorlatilag modernül szólva "kimaxolta" a műfajt, legalábbis grandiózusság tekintetében nehéz lesz felülmúlni az urat. Mindannyian hallottunk már egészen hihetetlen lánykérésekről, amelyekkel dúsgazdag vőlegény-jelöltek próbálták elkápráztatni szívük választottját (adott estben megspékelve valamilyen elképesztő drága ajándékkal), de ez férfi úgy múlta felül őket, hogy csak benzinköltsége volt.

A szóban forgó japán férfi neve Yasushi Takahashi, és több mint 10 éve GPS-művészként dogozik - a GPS-művészet a Google meghatározása szerint "...nagy-méretű digitális mű készítése GPS-által meghatározott úton való utazás segítségével. Miután a megtett út koordinátáit felöltik egy térkép-generáló programba, az út formába rendeződik". 

Yasushi tehát fogta magát, és több mint 4400 mérföldet megtéve végigutazta Japánt, és a térképre felírta a "Marry me", vagyis "Gyere hozzám feleségül" feliratot:

A férfinak az út mintegy fél évébe telt, és mellesleg Guinesss-rekordot is elért a valaha volt legnagyobb GSP-rajz kategóriájában. És hogy a történet végét se hagyjuk le - a hölgy igent mondott.

Érdekesség, hogy Japánban a mobiltelefonokat tilos a néma üzemmód opciójával forgalomba hozni, ugyanis gyakori probléma, hogy a férfiak a metrón a szoknyák alá fotóznak, így a kameraexponáló hang viszont egyből lebuktatja őket - de úgy látszik, még nem mindenkiből halt ki a romantika arrafelé sem.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás