promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ádám és Éva története hatalmas megvezetés volt? Most egy olyan kép került elő ami komoly bajba sodorhatja a Bibliát
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Vajon tényleg ez történhetett Ádámmal és Évával?

Nem kell ahhoz vallásos embernek lenni, hogy az ember ismerje Ádám és Éva történetét. Ez az egyik legtöbbet emlegetett bibliai történet, már csak azért is, mert (bár a könyv összes története igencsak monumentális és bőven tartalmas csodaszámba menő hőstetteket), mégis ez az az esemény, ami elvileg az egész emberiség jövőjének a sorsát eldöntötte, befolyásolta. Ne kerteljünk: a Biblia szerint tulajdonképpen röviden arról van szó, hogy az ő baklövésük miatt az embereknek el kellett hagynia a paradicsomot és nincs esélyük még egyszer arra, hogy egy ilyen gondtalan jólétben éljenek.

Elvesztettük az örök élethez való jogunkat és ott, akkor, abban a csodás környezetben született meg az eredendő bűn kifejezés.

Aki nem ismerné a történet szereplőit, az az első emberről, Ádámról és Éváról szól. Isten megteremtette őket és elhalmozta minden földi jóval, csupán egyetlen dolgot tiltott meg nekik: nem volt szabad enniük a Tudás fájáról. Bármi mást, amiben örömüket lelik, azt nyugodtan gyakorolhatták, illetve sokasodhattak, felfedezhették a birodalmuk minden szegletét.

De hát az emberi természet, mint tudjuk nagyon rosszul reagál a tiltásokra. A tiltás kíváncsiságot szül, a kíváncsiság pedig gyakran igazi gyarlóságot. Így történt itt is. A Édenkertben élő kígyó végül rávette Évát, hogy egyen az almából, aki pedig végül férjét is meggyőzte ugyanerről. Ezzel szembementek Isten akaratával és kérésével, így pedig megkapták az ígért büntetést is: el kellett hagyniuk eddigi otthonukat és lényegesen zordabb körülmények közé száműzték őket.

Most a karácsony közeledtével különösen fontosak ezek a történetek bizonyos családokban, reméljük, hogy a lenti fényképen ők is tudnak nevetni, a téma komolysága ellenére. A lenti mém egy beszélgetést ábrázol Ádám és Isten, később pedig az Isten és a csalárd dolgokat suttogó kígyó között.

Ádám (akinek mint az újszülötteknek minden vicc új), kérdéseket tesz fel a Teremtőjének, aki ezekre egy ideig türelmesen válaszol, majd végül megbánva tettét egy régi ismerőshöz fordul. A "tárgyalásról" készült mémet itt tudjátok megnézni:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás