promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egyszerű magyar keresztnéven született valójában Goldie Hawn, ezt senki sem gondolná a színésznőről
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Goldie Hawn születési nevét szinte senki sem tudja. 

Köztudott, hogy a nagy hollywoodi sztárok közül jó néhány magyar felmenőkkel és gyökerekkel rendelkezik. Sokan nem is gondolnák, de közéjük tartozik Jamie Lee Curtis és Kate Hudson édesanyja, Goldie Hawn is. 

Goldie édesanyja ugyanis magyar volt és Steinhoff Laurának hívták. A második világháború előtt költözött ki az Amerikai Egyesült Államokba, ahol végül rátalált a szerelem és hozzáment zenész Edward Rutledge Hawn-hoz. Gyermekük, a mindenki által ismert Goldie Hawn 1945-ben született meg, édesanyja pedig a származása miatt egy magyar nevet választott neki. 

Szinte senki sem tudja róla, de eredetileg nem Goldie Hawn-ként jött a világra, hanem valójában a magyar Aranka nevet adták neki.

Édesanyja azért is választotta ezt a nevet, mert ékszerboltja volt, de mivel ez nem egy elterjedt név Amerikában angolosította a nevét később és így lett Arankából, Goldie, ami az Aranyka tükörfordítása. Valójában a névváltoztatásnak a hírnévhez is köze volt. 

A híres színésznő és édesanyja közép-európai származása később nem volt nagy hatással a családi életükre, azonban Goldie és nővére, Patti 2012-ben Budapestre látogattak, hogy újra felfedezzék magyar gyökereiket. Goldie lánya, Kate Hudson 1979-ben született Los Angelesben, az ő származása pedig igencsak összetett. Kate anyai nagyanyjának ágáról magyar zsidó, apai nagyanyjától olasz, de amerikai és német vér is csörgedezik benne.

Tehát mi magyarok méltán büszkék lehetünk Goldie-ra, aki az 1970-es évektől kezdve több meghatározó filmben is feltűnt. Ilyen volt például A kaktusz virága vagy a Benjamin közlegény. Munkásságát Oscar- és Golden Globe-díjjal is jutalmazták, a mai napig aktív, 2020-ban  a Karácsonyi krónikák című film második részében tűnt fel, ahol Mrs. Clus, vagyis a Mikulás feleségének a bőrébe bújt. 

A film előzetese az alábbi videóban látható: 

Forrás: Nuus

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás