promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Emlékszel még a 70-es évek szexszimbólumára? Arcpirítóan szexi volt fiatalkorában Goldie Hawn
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ma 78 éves az egykori szexszimbólum Goldie Hawn.

Palimadár, Jól áll neki a halál, az Elvált nők klubja - csak néhány film, amelyben a szülinapos Goldie Hawn megcsillogtatta tehetségét több évtizedes pályafutása során. A színésznő ma töltötte be a 78. életévét és bár természetesen ő is rengeteget változott az évek alatt, az mindenképpen elmondható hogy korához képes remek formában van.

Goldie Hawn Washingtonban született de édesanyja magyar származású, így a mi vérünk is csörgedezik az ereiben. Édekesség ,hogy édesanyja Laura Steinhoff egy tánciskola és egy ékszerbolt tulajdonosa volt, aki a „Goldie” nevet leányának az Aranka név angol tükörfordításaként választotta.

A színésznő balett táncosként kezdte a pályafutását, később pedig éppen tánckarrierjének köszönhette annak idején legendásan vonzó alakját, és a szexszimbólum státuszt, ami „feljogosította” arra, hogy 39 évesen megmutassa magát a Playboy címlapján, a lap történetének egyik legjobb eladását produkálva.

Azután a tánckarriernek vége lett és Goldie a hatvanas évek közepén már televíziós komédiasorozatokban tűnt fel, 1968-ban pedig megkapta első filmszerepét is. Nem egész egy évvel később pedig A kaktusz virágában nyújtott teljesítményéért már Oscar- és Golden Globe-díjat kapott.

Goldie egészen fényes karriert futott be Hollywoodban, 2002-ben azonban úgy dötnött, hogy visszavonul és nem is vállalt semmiféle szerepet, egészen a 2017-es Ó, anyám!ig. A színésznő magénélete is elég érdekesen alakult, második férjétől, Bill Hudson humoristától két gyermeke született, a színész Oliver és a szintén színész-modell Kate Hudson. Egészen 1983 óta azonban már a szintén szinész Kurt Russell-lel alkot egy párt, akitől egy fia született, Wyatt. 

A szülinapos egykori szexszimbólum még mindig bombaformában van, galériánkban azonban most azt is megtekintheted miért voltak annyira oda érte a férfiak a fénykorában!

Borítókép:  Profimedia
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás