promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A világsztár Goldie Hawn neve magyar eredetű, méghozzá egy gyönyörű szóból jön - pont erre gondoltál volna?
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Kevesen tudják, de a színésznő anyukája magyar származású, így részben ő is az.

Hollywood ma is tele van magyar származású színészekkel és színésznőkkel. És persze rengeteg érdekes sztorival, amelyek a hírességekhez kapcsolódnak. Korábbi kvízünkben 10 álomgyári magyar történetet dolgoztunk fel, érdemes kitölteni, hiszen röpke 3 perc alatt a filmtörténelem egy olyan arcát ismerheted meg, amellyel lehet, hogy még soha életedben nem találkoztál.

Az Oscar- és Golden Globe-díjas amerikai színésznő ugyan az Egyesült Államokban született 1945. november 21-én, ennek ellenére édesanyja magyar szülők gyermeke, akik kivándoroltak a tengerentúlra. Steinhoff Laurának hívták a csodálatos anyukát, akitől Goldie Hawn a nevét kapta.

A Goldie az Aranka magyar név tükörfordítása.

Steinhoff Laura ékszerboltokat vezetett, illetve tánciskolája is volt. Goldie Hawn tőle örökölte a tánc iránti szeretetét. A színésznő később Hollywoodban igazi szexszimbólum lett, 39 évesen még a Playboy-ban is megmutatta formás idomait. 

Goldie Hawn 1983 óta él boldog párkapcsolatban Kurt Russel-lel, akivel igazi álompárt alkotnak.

A színésznő 1969-ban A kaktusz virága című romantikus vígjátékban játszott alakításáért kapott Oscar- és Golden Globe-díjat.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás