promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Így néz ki Cameron Diaz magyar hangja, akit a hazai tévénézők is jól ismernek, de a gyerekek is rajta nőttek fel
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nélküle el sem tudnánk képzelni Cameron Diaz filmjeit.

Cameron Diaz, a kaliforniai születésű színésznő, páratlan tehetségével és ragyogó kisugárzásával hódította meg a filmvásznat és milliók szívét. Nevét először az 1994-es A maszk című filmben hallhatta a világ. A fiatal, akkoriban még kezdő színésznő egyből lenyűgözte a közönséget a gyönyörű mosolyával és a kirobbanó energiájával. Cameron Diaz filmes pályafutása alatt számos különböző műfajban bizonyított. Legyen szó akciófilmekről, romantikus vígjátékokról vagy animációs filmekről, Diaz mindig megállta a helyét.

2014-ben aztán bejelentette, hogy színészi pályafutásának egy időre búcsút int, és inkább a vállalkozói és írói területeken kívánja kipróbálni magát; azóta nem is láthattuk semmiben, de az már biztos, hogy a Shrek 5. részében vissza fog térni, és most is ő fogja kölcsönözni Fiona hangját.


Persze a magyarok leginkább hazai szinkronnal ismeri a DreamWorks szeretnivaló ogréjának történetét. Sajnos Gesztesi Károly már nem tudja szinkronizálni Shrek-et, de Kerekes József visszatérhet még Szamár szerepében, és Für Anikó is elvállalhatja Fiona magyar hangját.

A Jászai Mari-díjas színésznő jellegzetes hangja teljesen egybeforrt Cameron Diaz arcával, hiszen összesen 29 filmben kölcsönözte a színésznő hangját (A maszk, Holiday, Shrek), de hozzá kell tenni, hogy Sandra Bullock-ot is mind ez idáig 23 alkalommal szinkronizálta (Féktelenül, A hálózat csapdájában, Ocean's 8 - Az évszázad átverése). Nem szabad megfeledkeznünk arról sem, hogy Für Anikó hangja nélkül a Kill Bill magyar szinkronos verziója sem szólt volna akkorát, hiszen a színésznő szólaltatta meg Uma Thurman karakterét - de a Ponyvaregény-ben és a Visszajátszás-ban is ő szinkronizálta a hollywoodi sztárt.

A gyerekek is jól ismerhetik Für Anikó hangját, ugyanis nem csak a Shrek Fionáját szólaltatta meg, de többek között a Balu kapitány Rebeccáját, a Frédi és Béni Vilmáját, valamint a Süni és barátai című magyar bábfilmsorozatban ő adta Süni hangját.

Akik az RTL-t és a TV2-t szokták nézni, ők is találkozhattak már vele a képernyőn, ugyanis szerepelt többek között A tanár-ban, a Korhatáros szerelem-ben, A mi kis falunk-ban, és az Apatigris-ben.

Így néz ki most az 59 éves Für Anikó:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás