promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Budapest legnagyobb karácsonyfájával tele vannak a külföldi lapok, egész Európába meghozta a karácsonyi hangulatot a legszebben díszített fánk
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Őrületes felbojdulás: Te tudod hol van ez, amiért megőrülnek a külföldiek?

Ha megkérdeznénk, hol van Magyarország legnagyobb karácsonyfája, valószínűleg a legtöbben azt mondanák, hogy hát biztosan a Kossuth-téren. A parlament előtt november végén felállított fa, amely az "Ország fája" titulusnak is büszke tulajdonosa, minden bizonnyal a legnagyobb az országban - felállításához tűzoltók és darukezelők együtt dolgozására volt szükség.

Az ország fája idén a cívis városból érkezett a fővárosba: egy Debrecenben élő család ajánlotta fel a 24 méteres, 80 centiméter törzsátmérőjú, 5 tonnás monstrumot. Kétségkívűl lenyűgöző adatsor, de sajnos az ország legnagyobb"fájához" bizony köze sincs, amellett ez a fenyő bizony eltörpül - az egyetlen közös bennük, hogy a fütőértéke mind a kettőnek minimális.

Külföldi lapok szúrták ki, és azóta egész Európában csodálkoznak a fényképeken, amikkel a magyar hatóságok kedveskedtek így Karácsony környékén: karácsonyfa-jelmezbe öltözött az egész Megyeri-híd, egyfajta posztmodern, brutalista karácsonyfaként hirdeti a szeretet ünnepét a hideg Duna fölött Békásmegyer és Káposztásmegyer összekötése közben, szélnek, fagynak ellenálva, miközben a 200Ft-os pénzérméken is szolgálatot teljesít reklámarcként.

A tipikus budapesti turistalátványosságoktól kicsit odébb található, de estefelé azért érdemes lehet elautózni arra, ilyen látványban ritkán lehet részünk, már csak azt várjuk, hogy a városüzemeltetési sószóró teherautók elé mikor fognak be rénszarvasokat - meg nem erősített információk szerint a tömegközlekedésen bliccelésen kapottak is a csekk mellé virgácsot is fognak kapni az  ellenőröktől, de erre azért nem vennénk mérget.

A látvány önmagáért beszél, nem csoda, hogy külföldön is megirigyelték a hihetetlen monstrumot, ami csak úgy ontja magából a karácsonyi hangulatot:

Ha nem tudnátok betelni a csodálatos képpel, akkor itt egy videó is, ahol sok érdekességet tudhattok meg a Megyeri hídról:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás