promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mit szól a Vatikán Tóth Gabi időhúzásához? Megbocsáthatatlan erkölcstelenséget művel az énekesnő, vagy még van visszaút?
Borítókép:  TV2 Sajtóosztály
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Tóth Gabi több ízben tett már hitet kereszténysége mellett, de hogyan összeegyeztethető ez azzal, hogy az új szerelem ellenére még mindig házas? ​

Bár Tóth Gabi és Krausz Gábor kapcsolata már a múlté, augusztus 9-én bejelentették, hogy külön utakon folytatják, azóta sem sikerült elválniuk. Gabi közben új párjával, Papp Máté Bencével talált rá boldogságra, amit a nagy nyilvánosság előtt is felvállaltak, olyannyira, hogy még a TV2 élő show-műsorában is együtt szerepeltek.

Krausz Gábor ez idő alatt Mikes Annával ragyogott a Dancing with the Stars színpadán, amit végül közösen meg is nyertek. Ugyan a közösségi médián Gabi visszaváltoztatta nevét, elhagyva a Krausz vezetéknevet, a Blikk információi szerint papíron még mindig házasok.

A válás jogi folyamataival kapcsolatban nincs előrelépés, és mindkét fél tartózkodik a nyilatkozattételtől. Gabi nem kívánt reagálni a témára, Gábor pedig üzenetben válaszolt, kijelentve, hogy nem tud erre a kérdésre válaszolni, amivel nagyjából ugyanott vagyunk, mintha nem mondott volna semmit.

Egy közeli forrás azonban elárulta az igazságot: egyszerűen még nem volt idejük foglalkozni a jogi lépésekkel.

Nyáron még nagyon friss volt a dolog, érzelmileg túlságosan nagy terhet jelentett még megtenni a gyakorlati lépéseket, helyette sokkal fontosabb volt annak a kialakítása, hogy hogyan menedzselik közös kislányuk nevelését, ősszel pedig elindult a televíziós csúcsszezon, Gábor új munkalehetőséget is kapott, Gabinak kijött az új dala, elhalmozták őket a teendők.

Gabi válásával kapcsolatban azonban sokakban felvetődik a kérdés, hogy ha még nem vált el, az hogyan összeegyeztethető a keresztény hittétellel? Főleg azért, mert Gabi az elmúlt években nagyon sokat hangoztatta kereszténységét, és az itthon megrendezett Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus záróeseményén a szervezők Tóth Gabit választották ki, hogy énekeljen a Pápának.

De akkor mit mondana Gabi házasságtöréséről a Pápa?

Nos, konkrétan a Pápa nyilvánvalóan nem reagálhatott Tóth Gabi válásának a hírére, és ha Gabi annyira híres és fontos személyiség lenne, akkor se tenne ilyet, ugyanakkor a Pápa hozzáállása a váláshoz és a házasságtöréshez. Ebből a videóból megtudhatjátok, miként tekint ezekre a pápa, aki mindenekelőtt az irgalmasságot hangsúlyozza a bűnösökkel szemben.

Az elmúlt hónapokban két egyházi személy is megszólalt Tóth Gabi ügye kapcsán.

Bese Gergő azt mondta, hogy hiba volt a botrány kirobbanása előtt is hangoztatni a keresztény, családvédő meggyőződését Gabinak, helyette ki kellett volna állnia, és megvallani, hogy elbukott, mert így a botlását felhasználják az egyház ellenségei. Igen ám, de kérdéses, hogy Gabi valóban félrelépett-e, ezt az énekesnő határozottan tagadja.

Az viszont biztos, hogy nem várta meg a házasság lezárultát, azóta tehát gyakorlatilag folyamatosan vétkezik. A katolikusoknál azonban elválik a különválás és a válás fogalma, utóbbi tulajdonképpen nem is létezik.

Itt persze fontos megjegyezni azt is, hogy a polgári házasság az egyház szemében szintén lényegtelen, és Gabiék annak idején nem tartottak egyházi szertartást, bár később gondolkodtak róla, erről még 2021-ben beszélt az énekesnő.

Az Index korábban Fábry Kornél püspököt is megkérdezte, aki azt válaszolta, szívesen fogadná Gabit egy teára, és meghallgatná.

A püspök tehát nagyon bölcsen nem sokat adott a szóbeszédekre.

Kiemelte, hogy nagyon könnyű mások felett ítélkezni, és az emberek ezt gyakran a saját hibáik elfedésére teszik, lásd Jézus híres cselekedetét a megkövezés előtt álló asszonyról.

Véleménye tehát erősen egybecseng Ferenc pápa intelmeivel: Legyetek irgalmasok!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás