promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Magyarország teljesen lenyűgözte a japánokat: megkóstoltak valamit ami nagyon a miénk, egy mesés fesztivált is tartottak Japánban ahol mi voltunk a főszereplők
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A szigetország hatalmas Magyarország rajongó lett.

Kicsi ország vagyunk, de hatalmas a szívünk és akármit is mondunk: szeretjük Magyarországot. Azt pedig még jobban, ha egy másik, akár több ezer kilóméterre lévő ország is felfedez valami ránk jellemző szépséget, valamit, amit nagyon magyarnak érzünk.

Most egészen furcsa helyről kaphattunk meg ezt a szívmelengető érzést, ugyanis egy távoli ázsia szigetországban, Japánban emlékeztek meg igazán méltó módon rólunk, a hungarikumainkról, életérzésünkről.

Tokióban tartottak egy magyar tematikájú fesztivált és mint a videó készítője kiderítette ennek csodás apropója van: Japánban rengetegen érdeklődnek a kultúránk és egész Magyarország iránt és ezt a rajongást szerették volna kifejezni ezzel az örömteli eseménnyel.

Alaposan elmerülhettek a kultúránkban: egy nagy színpadon a táncosok hímzett, népművészeti ruhában néptáncoltak. A fellépést teljes egészében japánok adták elő, akik fantasztikusan felkészültek: mintha csak az Alföldön lennénk, annyira pontosan megfogták az egész életérzést. Természetesen a zene is autentikus, magyar dallam volt, szürreális képet adott ez a technikai fejlettségéről és modernizációjáról ismert fővárosban.

A csodálkozás azonban itt nem ér véget: egy vásárt is szerveztek a műsorok mellé, ahol már tényleg nem tudtad eldönteni, pontosan melyik országban is vagy: árultak kürtőskalácsot, mézet, pálinkát, bort (ez mondjuk nem szokatlan, hiszen a magyar bor nagyon híres, rengeteget exportálunk belőle, így ez valóban világhírűnek számít), illetve kézzel készített kerámia holmikat is vásárolhattak a résztvevők.

Egy jó magyar fesztiválról nem hiányozhat az evés sem, de a szervezők erre is gondoltak: igazán szürreális látvány, ahogyan Japánban sütik a lángost és főzik a gulyáslevest, de ez is kapható volt a fesztiválon, méghozzá akkora sikerrel, hogy rengetegen álltak sorba, alig tudták kivárni az emberek míg megkapják a hungarikum finomságaikat.

A videó készítője szerint bár nem sikerült egy az egyben hozni az otthoni ízeket, mégis felismerhetőek voltak az ételek, ami nem lehetett egyszerű: a két konyha nem igazán áll rokonságban egymással.

Magyar zenekarokat és fellépőket is szereztek, de pulikutyákat is szállítottak az eseményre, akikkel nagyon szívesen barátkozott a nézők serege, csodálattal nézték a furcsa kinézetű jószágot, illetve egy helyi gyermekkórus is adott elő magyar és japán dalokat, ezzel kifejezve a két ország barátságát.

A videót, melyben minderről felvételeket is láthatsz, ide kattintva tekintheted meg:
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás