promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az RTL bejelentésére a TV2 is felkapta a fejét, erre vártak a nézők
Borítókép:  RTL
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Bár még nincs kimondva, a The Voice óriási csalódást okozott az RTL-nek, továbbra sem találják a fogást a konkurencián.

Az RTL döntött, és jövőre visszahozza az ország legnépszerűbb tehetségkutató műsorát, az X-Faktort. A tehetségkutató műsornak ez lesz a 12. évadja, miután az idei évben a csatorna úgy döntött, hogy inkább a The Voice formátummal veszi fel a harcot a tavaly óta rendszeres elsőbbséget szerző TV2-vel. A váltás azonban olyannyira nem sikerült, hogy jövőre ismét az X-et fogjuk keresni a hétvégi főműsoridős sávban.

Pedig a The Voice nem indult  rosszul , legalábbis ami a nézettségi adatokat illeti, a selejtezőben még tudott teljesíteni. Más kérdés, hogy a műsor színvonala rengeteg embert kiborított, egy újságíró társunk konkrétan fel is mondott, miután megnézte az első adást. Kifakadásával ő sem volt egyedül, a nézők Facebookon is hangot adtak a nem tetszésüknek. Trokán Nóra és Miklósa Erika ugyan üdítő látvány volt a képernyőn, de még ők sem tudták megmenteni a műsort a bukástól, ami a múlt hétvégén végül be is fejeződött,

Szakács Erika vihette haza a 36 millió forintos fődíjat.

Végül pont mikor fel kellett volna pörögnie a műsornak, akkor kezdett csak igazán mélyrepülésre. Az élő-showk hétről hétre egyre gyengébb nézettségi mutatókat produkáltak, egyszer sem érték el a 20%-os arányt. Ezért is dönthetett úgy a csatorna, hogy inkább visszahozza az X-Faktort. A Voice egyébként nem először zakózott Magyarországon, a 2012-es évben a TV2 is bemutatkozott már a formátummal - különös fricska lett volna az RTL részéről, ha pont ezzel a műsorral sikerült volna ismét a konkurencia fölé kerekedni.

Ez azonban most jelenleg leginkább csak a Sztárbox mérkőzéseivel sikerül, ahol legutóbb például Rácz Jenő Istenes Bencét verte el jó alaposan. Az X-Faktorba való jelentkezést sem véletlenül hirdették meg a népszerű sportműsor alatt, hiszen így még több emberhez juthatott el a hír, hogy már elindult a válogatás.

Igaz a The Voice jövőjével kapcsolatban még nem nyilatkozott a csatorna, de olyanra még nem volt példa Magyarországon, hogy egy csatorna a csúcsszezonnak számító őszi időszakban egymás mellett futtasson két, egymáshoz nagyon hasonló tehetségkutató formátumot. Úgyhogy ezzel szinte biztosra vehetjük, hogy most egy ideig senki sem fog próbálkozni ezzel a formátummal.

Ugyanakkor érdemes visszaemlékezni rá, hogy az X-Faktor sem véletlenül került a kispadra, mert a tehetségkutató az utolsó évadokban már a kifulladás jeleit mutatta.

Míg korábban olyan sztárokat teremtett a széria, mint Vastag Csaba, Tóth Andi, vagy Opitz Barbi, addig Ruszó Tibor vagy a tavalyi győztes Sólyom Betti neve nem véletlenül nem cseng olyan ismerősen. Egyébként ha már Tóth Andi, elképesztő, milyen gyorsan repül az idő. Itt Tóth Andi még csak 15 éves, de a tehetsége szembeszökő:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás