promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Páros lábbal szállt bele Azahriahba a népszerű zenész, ilyen kemény véleményt még senki nem fogalmazott meg a fiatal énekesről
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A sztár átfogó értékelést adott Azahriah művészetéről.

Nemrégiben ért véget Azahriah európai turnéja, a fiatal előadó pedig Nyugat-Európában is óriási sikert aratott, hiszen minden helyszínen teltház volt. A még mindig csak 21 éves énekes körbeutazta a fél kontinenst és nagyszámú közönség előtt lépett fel Ausztriában, Angliában, Németországban, Franciaországban és Lengyelországban is.

Úgy tűnik, az egész ország, és most már Európa egy része is Azahriah-lázban ég - de a példátlan siker közel sem jelenti azt, hogy a fiatal énekes-dalszerzőnek ne lennének kritikusai:

A hazai szórakoztatóipari szakma prominens tagjai közül már sokan elmondták a véleményüket az újpalotai rapper-énekes művészetéről - elég csak Nagy Feró, Koncz Zsuzsa vagy Kovács Kati nevét említeni. Legújabban pedig Bereczki Zoltán találta saját gondolatait megosztásra érdemesnek a zeneszerzővel kapcsolatban.

Bereczki Zoltánt elsősorban színészként ismeri a nagyközönség, ám a zene sem áll távol tőle egyáltalán. Színészi karrierjének beindulását is énekhangjának köszönheti: fiatal korában egy tanára ismerte fel a tehetségét, énekelt a Magyar Rádió Gyermekkórusában, és a Színművészeti Főiskolát is musical és operettszakon végezte el, számtalan duettet is énekelt volt feleségével, a szintén szakmabeli Szinetár Dórával.

Ezen a héten pedig ő volt Palik László vendége volt annak YouTube-on futó műsorában. Itt kapta meg a kérdést, hogy mit gondol Azahriah zenéjéről. Bereczki erre igen komplex választ adott: véleménye szerint ugyanis ha pusztán a zenéjét nézzük, abban semmi újat nem találunk,

ilyen zene szól a gyrososnál 20 éve

mondta a színész-énekes azzal indokolva kissé kritikus megjegyzését, hogy az alapok erősen a kortárs arab popzenére hajaznak.

Ami szerinte mégis kiemeli Azahriaht ebből a közegből, az az egyedi szövegvilág, a "flow", és az életérzés amit ezekkel a gondolatokkal közvetít: Bereczki szerint a szöveg belső koherenciája és áramlása miatt mindenképpen felkapod a fejed, ha Azahriaht hallasz, ez teszi Baukó Attilát napjaink megkerülhetetlen előadójává.

A héten Koncz Zsuzsa lakodalmas rockhoz hasonlította Azahriah muzsikáját, most ennél némileg árnyaltabb kritikát kapott, Azahriah azonban még egyetlen kritikára sem válaszolt - elképzelhető, hogy a fiatal fiú úgy érzi, hogy egy tripla Puskás Aréna koncert magáért beszél, a közönség már szavazott az ő zenéjéről. Hogy Azahriah európai karrierje vajon magasabb fokozatba kapcsol-e, egyelőre a jövő zenéje, de amit ilyen fiatalon elért, az már így is példátlan a magyar könnyűzene történetében.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás