promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Jákob Zoltánt súlyos vádak érték az ország egyik leghíresebb milliárdosától, az édességgyáros páros lábbal szállt bele a TV-ben parádézó körömkirályba
Borítókép:  TV2 Play
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Komoly kritikát kapott Jákob Zoli, az idei Nagy Ő válaszolt is a vádakra.

Felföldi József mindig nagy előszeretettel fogalmaz meg kritikát a különféle közszereplőkkel szemben, korábban éles hangon kritizálta már a kormányt és az ellenzéket is, Schobert Norbit, Kulcsár Edinát, Curtist vagy a Kőgazdag fiatalokat, de ha úgy van, azért dicsérni is szokta a közszereplőket, mint Náray Tamást vagy Böjte Csabát, de például Will Smith-t is védelmébe vette az emlékezetes Oscar-pofon kapcsán.

A félszemű üzletember folyamatos vélemény posztjaival jókora rajongótáborra tett szert az évek folyamán, méghozzá pontosan azért, mert az állásfoglalása sosem fekete-fehér, mindig törekszik valamilyen középutasságra

Jákob Zoli dolgát sem teljes elutasítással közelítette meg, hanem valamiféle építő jelleggel próbálta megfogni a Jákob-jelenséget. Jákob-jelenségnek hívhatjuk ezt, mikor egy ember, akinek valószínűsíthetően semmi szüksége sincs a nagyobb nyilvánosságra, arra meg pláne nem, hogy megkérdőjelezhető helyzetbe hozza magát mások előtt, mégis olyan szerepet vállalni ahol ez történik. A TV2 reality sorozata,

A Nagy Ő valóban elképesztő nézettségeket produkált napról napra, így a célját nyilvánvalóan elérte. Egy kereskedelmi televíziónak csak a legritkább esetben célja az edukáció vagy a népnevelés, itt hirdetési pénzekről, nézettségről, szórakoztató tartalomgyártásról van szó.

Nem szégyelled magad? Kicsit sem?

Indul az édességgyártásból meggazdagodó milliomos nyílt üzenete Jákob Zolinak, majd kérdőre vonja Jákobot, amiért a nevét adta ehhez a társkeresős reality-hez, holott elég nyilvánvaló, hogy az ő paramétereivel erre nem feltétlenül szolgálna rá. Az egyik kommentelő azért ezzel kapcsolatban megjegyzi, hogy ez a gondolkodásmód is problémás:

"A pasik elhiszik, hogy ettől már vonzóvá is váltak. Persze. Egy réteg számára, akik bennük látják a kiutat. Szerintem az emberi értékek sokkal fontosabbak, mint az egzisztencia, a vállalkozói lét. Az arra jó, hogy vegyen a pénzén fizetett kellően fizetett statisztát maga mellé."

- írta a hozzászóló. Felföldi bejegyzése ezek után mindenféle számonkéréssel folytatódik, miszerint Jákob miért nem adakozik inkább, azzal is szerepelhetne eleget. Az embernek könnyen az az érzése támadhat, hogy a félszemű édességgyáros túl komolyan vette a műsort, amin valójában még a nézők is inkább csak kuncognak. Felföldi József teljes bejegyzését itt találjátok:

Jákob Zoltán azóta élőszóban reagált a vádakra egy hétfő esti könyvbemutatón, ebben kifejtette, hogy ő nagyon is szokott adakozni, beteg gyerekeket és focicsapatot is támogat, csak ezeket nem veri nagy dobra. Igyekszik figyelni arra is, hogy a körülötte élők is jól éljenek. Jákob Zoltánnak ugyanakkor az a tapasztalata, hogy csak azok sértegetik, akik nem ismerik őt. Mint fogalmazott:

"Szerintem egy kedves, szerény ember vagyok, de mindehhez párosul egy jó értelemben vett exhibicionizmus. Engem szórakoztat a média, és szeretem jól érezni magam, szeretek élni."

Ti mit gondoltok, kinek van igaza? Jogos Felföldi kritikája, hogy miszerint ilyen gazdag embernek nem kellene a televízióban parádéznia egy reality műsorban, vagy inkább Jákob Zoltánnak adtok igazat, miszerint nincs ezzel semmi gond?

Amíg ezen gondolkodunk, addig is érdemes belehallgatni Felföldi egy-két fülbemászó dalába, a milliárdos cégvezér ugyanis szabadidejében az írás mellett előszeretettel hódol az éneklésnek is:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás