promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
„Egészségtelen, népbutító” - beleállt Schobert Norbiba az ország egyik legnagyobb édességgyárosa
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Emberére akadt Schobert Norbi, hazánk egyik legismertebb édességgyárosa most fel vele a padlót.

Schobert Norbit sokan támadják, leginkább azért, mert egyesek szerint az általuk forgalmazott termékeke többet ártanak az egészségnek, mint azok az ételek, amiket ő egészségtelennek gondol. Norbi hatalmas cégbirodalmat épített fel az elmúlt évek során, amire nemcsak az átlagemberek, de egyes vállalkozók is irigykedve nézhetnek. Schobert Norbiba minden nap beleáll valaki, de most nem akárki taposta a földbe.

Az ország egyik legnagyobb édességgyárosa hírében áll Felföldi József, a Felföldi Édességgyártó Kft. alapítója, aki 1986 óta töretlen sikerrel van jelen világszerte az édességipari termékek széles piacán. A debreceni vállalkozó a saját közösségi oldalán teregette ki a szennyest a saját fiáról, aki állítólag nemcsak a saját lelkét, de az örökségét is eladta Schobert Norbinak.

„»Vajon az öreg tud erről? Ha igen, veregessétek vállon!« – írta egy felháborodott debreceni lakos a város egyik közkedvelt közösségi média felületén. Az öreg történetesen én vagyok. Az, amiről tudnom kellene, Schobert Norbi és a fiam közös kis üzlete. S hogy a vállveregetés jár-e? Hát azt döntsétek el ti, kedves Olvasók!”

- kezdte a bejegyzését Felföldi József, akinek az elmúlt években az volt a célja, hogy fokozatosan átadja az üzletét a közpső fiának, úgy, hogy az a cég érdekeit, és így a család - vagyis a másik négy gyermeke, és unokái érdekeit ne sértse. Az édességgyáros azt szerette volna, ha a fiából egy felkészült, jó vezető válna, és hogy a Felföldi Édességgyártó még évtizedekkel később is a nagy nevek között szerepelne.

„Sajnos időközben rá kellett jönnöm, hogy rossz helyre fektettem be az időmet és a bizalmamat. A fiam módszeresen próbált kiebrudalni a saját cégemből, megfosztani a vagyonomtól, nem mellesleg a többieket pedig a jogos örökségüktől. Még 2021 végén visszavettem a cég irányítását, hogy a további súlyos üzleti károkat elkerüljem, és tompítsam az elkövetett hibák következményét. Persze nem lehetett mindent semmissé tenni. A fiam ekkor már elég kárt okozott, és ekkor jöttem rá, hogy apai szeretetemben én is elvakulttá váltam”

A vállalkozó elmesélte, hogy a fiával együtt nyitott egy Felföldi boltot Debrecenben és Budapesten, amit a fia, Roland az ő többségi tulajdonában helyezett el. Az édesapa mindent biztosított, hogy jól menjen az üzlet, ami sikerült is, és egy rövid ideig örült neki, hogy a saját termékeiken túl a világ legjobb, legminőségibb édességeit tudják értékesíteni a vásárlóiknak. Aztán 2021 végén lelepleződött a fia valódi terve; és itt kapcsolódik majd be Schobert Norbi a történetbe.

„Kiderült a fiam minden disznósága. Tettem, amit tenni kell, ő is tette a maga dolgát, hogy mentse a vagyont, hogy minél többet elmarjon a családi örökségből, tette ezt a testvérei, a családja és annak a munkaközösségnek a rovására, ahol és akikkel ő gyakorlatilag a gyermekkorát eltöltötte. A bolt az ő kezében maradt. Hogy mit kezdett vele, azt láthatják a debreceniek. Semmit. Hiába írattam a nevére, és akartam belevonni mindenbe az üzlettel kapcsolatban, az a bolt valójában soha nem lett az övé, nem is hiszem, hogy magáénak érezte volna bármikor. A tulajdona volt, de nem a szívügye. A kettő között pedig hatalmas a különbség. (...) Hát így adja el magát és az örökségét Debrecen legnagyobb édességgyárosának gyermeke a színvonaltalan, egészségtelen, népbutító, a reform élelmiszerek hazai nagykövetének, Schobert Norbinak”

Felföldi Józsefnek rosszul esik látni, hogy a pénz iránti sóvárgás és a tehetségtelenség tönkretesz valamit, ami régen még egy közös családi álom volt. Az édességgyáros hangsúlyozta, hogy ahhoz a bolthoz neki már semmi köze - nem is Felföldi néven futnak már -, viszont hamarosan nyit egy új saját boltot, ahol ugyanazt a minőséget fogja kínálni, amit eddig megszokhattak a vásárlók.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás