promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Édesanyám hűtlen volt apámhoz, azonban amikor lebukott akkor az én életem dőlt romba
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Életem legfájdalmasabb felismerése volt és ezt már semmi sem hozhatja rendbe.

5 éve élek párkapcsolatban, édesanyámék pedig 23 éve házasok. Egészen a közelmúltig azt hittem, hogy minden rendben van, de utána történt valami, ami az egész életemet felforgatta. Külföldön élek, így nem gyakran látogatok haza, viszont akkor sok időt töltök itthon. A néhány utolsó látogatásom eléggé furcsára sikerült: a szüleim alig beszéltek egymással és végig rosszkedvűek voltak, nyomottak, mintha teher lett volna az is, hogy egyáltalán kikeljenek az ágyból.

Aztán valami megváltozott. Anyukám egyszer csak olyan lett, mint egy hebrencs tinédzser. Feledékeny lett, kelekótya, vidám, csicsergős, szinte rá sem ismertem arra a nőre, aki felnevelt.

Édesapám viselkedése is változott: az eddiginél is hallgatagabb lett és hozzá sem lehetett szólni, annyit zsörtölődött. Sehogyan sem tudtam vele beszélni, nem találtuk a közös hangot. Az egyik nagyon kellemetlen hangulatú családi ebéd után édesanyám félrehívott és látszott, hogy valami fontos dolgot akart mondani.

Tördelte a kezét, majd határozottan, amilyennek édesanyámat ismerem megszólalt:

Szerelmes vagyok kislányom. Régen nem működik ez édesapáddal és most végre először magamra gondolok, mások helyett. Nagy vagy már, felnőtt, nincs már erőm ehhez a családi élethez.

Megismertem valakit. Azt hiszem végre igazán boldog vagyok. - folytatta.

Valahol belül sejtettem már egy ideje, hogy ez a helyzet, azonban az meg sem fordult a fejemben, hogy anyámnak szeretője lenne. A családi viszály már régóta mérgezte a mindennapjaikat, azonban az, hogy ekkora hazugság kerülhetett a gépezetbe, az álmaimban sem jutott eszembe. Édesanyám a szakítást fontolgatta, ő fogalmazott így, pedig ezt bizony válásnak hívják, ezt a szót viszont nem bírta kimondani.

Nem akartam álszent lenni, édesapám nehéz ember, így nem vontam le messzemenő következtetéseket abból, amit anyukám közölt velem. Plusz én is éppen elég lojális voltam a szerelemmel, hiszen én és a párom csodás harmóniában éltünk együtt, ugyanezt kívántam édesanyámnak is.

Felvetette, hogy ismerjem meg a férfit, én pedig belementem. Egy kávézóba beszéltük meg a találkozót, ami rövidebbre sikerült, mint bármelyikünk tervezte: a párom sétált be az ajtón. Mivel külföldön élek, így eddig nem volt lehetőségem a bemutatásra, így nem tudhatták otthon, hogy mi a helyzet, de a levegő is megfagyott.

Édesanyám szárnyakon repdesve, boldogan karolta át a férfit, aki 3 éve a párom, mi pedig mereven, faarccal álltunk. És itt olyan áldozatot hoztam, amit sosem gondoltam volna magamról: bemutatkoztam és kedélyesen elbeszélgettünk. Én visszautaztam külföldre, az exem pedig sosem jött vissza. Elhagyott az anyámért, akinek ezt sosem szabad megtudnia.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás