promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egy tűzoltó kezét fogta utoljára Diana hercegné: sokkoló, melyek voltak az utolsó szavai a halála előtt
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A párizsi autóbaleset után elsőként a helyszínre érkező tűzoltók egyike elárulta, mit mondott neki Diana hercegné, amikor megpróbálta őt kihúzni a ripityára tört járműből.

Diana hercegné 26 évvel ezelőtti tragikus halála világszerte hatással volt az emberekre. A hercegné mindössze 36 éves volt, amikor 1997. augusztus 31-én szerelmével Dodi Fayeddel együtt életét vesztette egy autóbalesetben, Párizsban.

Az autó a francia fővárosban, a Pont de l'Alma alagútba csapódott bele. A mentők és a tűzoltók azonnal a helyszínre siettek, ám sokáig még ők sem tudták kik is ültek az autóban. Az egyik ember, aki megpróbálta kimenteni Diana hercegnét az autóból egy Xavier Gourmelon tűzoltó volt, aki amikor először meglátta Dianát, fogalma sem volt róla, hogy ki is ő valójában. A tűzoltó feltételezte, hogy nem sérült meg súlyosan, mivel a szeme nyitva volt, és még eszméleténél volt. Gourmelon most először beszélt a történtekről.

Mielőtt kiszállították a kocsiból, a férfi megfogta Diana kezét és vigasztalni kezdte: azt mondta neki, hogy maradjon nyugodt. Diana pedig a következőket kérdezte tőle:

Istenem, mi történt?

A tűzoltó elmondása szerint ezek voltak Diana utolsó szavai, mielőtt hirtelen megállt volna a szíve.

Megmasszíroztam a szívét, és néhány másodperccel később újra lélegezni kezdett. Ez természetesen megkönnyebbülés volt, mert elsősegélynyújtóként életeket akar megmenteni, és azt hittem, ezt meg is tettem. Őszintén szólva azt hittem, életben marad. Csak később tudtam meg, hogy a kórházban meghalt. Nagyon felkavaró volt. Most már tudom, hogy súlyos belső sérülési voltak, de az egész jelenetsor még mindig nagyon élénken él a fejemben. Annak az éjszakának az emléke örökre bennem marad 

- idézte a Mirror a férfi szavait.

Az orvosok minden erőfeszítése ellenére Dianát helyi idő szerint hajnali 4-kor halottnak nyilvánították a párizsi Pitie-Salpetriere Kórházban. A novemberben a Netflixen megjelenő A korona című sorozat hatodik évadában egyébként pont ezeket az eseményeket dolgozzák majd fel, így már nem kell sokat várnunk arra, hogy még több részletet megtudhassunk Diana életének utolsó időszakáról.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás