promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kitálalt a Diana hercegné boncolását végző orvos, akire most borzasztóan dühös lesz a királyi család
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A brit királyi családban még mindig elég érzékeny téma Diana hercegné halála.

Diana hercegné, vagyis a szívek királynője, 1997. augusztus 31-én vesztette életét egy szörnyű autóbalesetben Párizsban. A baleset körülményei és következményei máig foglalkoztatják az embereket.

Károly király egykori felesége, és az akkori szeretője, Dodi Al-Fayed egy nyaralás után tértek vissza Párizsba, ahol a család tulajdonában lévő Ritz Hotelben szálltak meg. A pár el akart hagyni a szállást, de a lesifotósok megnehezítették a távozásukat. Végül úgy döntöttek, hogy egy hátsó bejáraton keresztül szöknek meg egy Mercedes-Benz S280-as típusú autóval, amelyet Henri Paul biztonsági főnök vezetett.

A sofőr azonban túl gyorsan hajtott, és mint később kiderült, alkoholt is fogyasztott. A Pont de l’Alma alagútban elvesztette az uralmát a jármű felett, és nekiütközött egy betonoszlopnak. A balesetben Paul és Al-Fayed azonnal meghaltak, Diana hercegné pedig súlyos sérüléseket szenvedett. Trevor Rees-Jones, a pár testőre volt az egyetlen túlélő.

A hercegnét kivágták az autóból, és újraélesztették a helyszínen. Ezután kórházba szállították, ahol több órán át küzdöttek az életéért, de sajnos nem tudták megmenteni.

Harry herceg továbbra is a lesifotósokat okolja az édesanyja haláláért. III. Károly király fia szerint a paparazzik elvakították a sofőrt, mert az képtelenség, hogy valaki így elveszítse az uralmát az autó felett, még akkor is, ha ivott pár pohárral.

Az esettel kapcsolatban rengeteg összeesküvés-elmélet született a mai napig, de a detektívek a „Nyomozások Diana halála ügyében” című dokumentumfilm sorozatban is minden bizonyítékot a világ elé tártak, és a legtöbben valóban sok-sok évet áldoztak fel az életükből, hogy felgöngyölítsék az ügyet.

Dr. Richard Shepherd kórboncnok nevét is megismerte a világ, mivel ő volt az, aki a baleset után megvizsgálta másodikként Diana holttestét. Sokszor teszik fel a kérdést, hogy a hercegné terhes volt-e a balesete pillanatában, de Shepherd elmondta, hogy erre semmilyen bizonyítékot nem talált.

A doktor kiemelte, hogy a szívek királynője megmenekülhetett volna, ha bekapcsolja a biztonsági övét, mert egészen biztosan nem sérült volna meg végzetesen.

Dr. Richard Shepherd igyekszik helyén kezelni a dolgokat, és nem beszél kényes dolgokról a sajtónak, de a királyi család valószínűleg így is dühös rá, mivel nagyon nem szeretik, ha ezt az ügyet bolygatja valaki.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás