promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
26 évvel Diana hercegné halála után derült fény erre a rendkívüli rejtélyre
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Diana hercegné életét rengeteg titok lengte körbe, de most az egyikről végre lehullt a lepel.

Diana hercegné, Károly király (akkor még csak herceg) volt felesége 1997. augusztus 31-én vesztette életét egy autóbalesetben, Párizsban. A tragédiában meghalt a hercegné akkori párja, Dodi Fayed, valamint a sofőr is, aki már nem tudta elkerülni az ütközést, akárhogy is próbált korrigálni.

A baleset azután történt, hogy Diana és az akkori párja elhagyták a Ritz hotelt, ahol vacsoráztak. A sofőr, Henri Paul megpróbálta lerázni őket, és túl gyorsan hajtott be az Alma rakpart közúti aluljárójába. Az autó elvesztette az irányítást, és nekicsapódott az alagút 13. pillérjének.

A baleset után Diana még életben volt, de súlyos sérüléseket szenvedett. A mentők még kórházban tudták szállítani, és az orvosok több órán át küzdöttek az életéért, de nem tudták megmenteni. Hivatalosan 4 óra 53 perckor nyilvánították halottnak.

A hatóságok és a királyi család is sokáig igyekezett titokban tartani a tragédia részleteit, de később például az is kiderült, hogy a sofőr ittas volt. Az autót üldöző fotósok közül végül senkit sem vontak felelősségre.

A gyászolók később virágokkal, gyertyákkal és üzenetekkel borították el a Buckingham-palotát és a Kensington-palotát, ahol Diana lakott. A temetés napján, szeptember 6-án több mint egymillió ember vonult fel az utcákon, hogy utolsó tiszteletüket tegyék. A temetést világszerte több mint 2,5 milliárd ember nézte meg a televízióban. A temetésen többek között Elton John is fellépett, aki Diana barátja volt.

Az esettel kapcsolatban rengeteg összeesküvés-elmélet született a mai napig, és a téma még videó megosztókon is igazán felkapott lett. Diana hercegné életére továbbra is iszonyatosan kíváncsiak az emberi, ahogyan a titkaira is.

Darren McGrady, a királyi család egykori séfje Diana idejében dolgozott a palotában, és elárult néhány rejtélyt a hercegné szokásairól. Mint kiderült, Károly király akkori párja nem szerette az alkoholt,de azért a helyetek hevében néha legurított pár italt. A koktélok teljesen ki tudták ütni, a vörösbortól a feje fájt, míg a pezsgőtől túlságosan is szókimondó lett.

Diana nagyon szerette csokoládét, a licsi gyümölcsöt és a sajtot is, és legtöbbször chardonnay-t kortyolgatott. A hercegné jó kapcsolatot ápolt a személyzettel is, és rengetegszer beszélgetett velük. Ugyebár akárcsak Meghan Markle, őt is sokszor ki tudták akasztani a brit királyi család tagjai.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás