promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Vásároltál ilyet a Sparban? Akkor azonnal vidd vissza a boltba
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

November végéig van lehetőséged visszavinni a veszélyes terméket.

Fontos közleményt adott ki a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, ismertebb nevén a Nébih október 30-án. A bejegyzés témája egy termékvisszahívás volt, ráadásul egy olyan élelmiszerrel kapcsolatosan, ami sok magyar család kedvence.

A Spar által forgalmazott B minőségű, 1 kilógrammos csomagolású, 2024. szeptember 15-i lejárati idejű rizs okozott problémát. A bolt természetesen elismerte a problémát és a saját honlapjukon is tájékoztatta a a vásárlókat a hibás termékről. Arra is kitérnek, hogy mi ilyen esetben a teendő: a boltba kell visszavinni a megvásárolt rizst, ott pedig visszaadják a termék vételárát, erre november végéig van lehetősége a vásárlóknak.

Ilyen esetben általában blokkot sem kérnek, hiszen nem elvárható, hogy eseket indokolatlanul megtartsák a vásárlók ilyen esetekre, de jelen esetben erre nincs is szükség, hiszen saját márkás áruról van szó, így egyértelmú, hogy az az adott üzletláncban lett vásárolva.

A terméket a Nagykun 2000 Zrt. cég szállította. Az indoklásnak határérték feletti kadmium értéket jelölte meg a NÉBIH. A kadmium egy szemcsés állagú nehézfém, a veszélye pedig abban rejlik, hogy nagy mennyiségben fogyasztva rákkeltő hatásáról ismert.

Országunkban kifejezetten jól működik az élelmiszerbiztonsági felügyelet, olajozott rendszerek vannak arra kiépítve, hogyha problémás terméket találnak, de egyébként ez sem jellemző nagy arányban. Az élelmiszerhamisítókra is hamar lecsapnak, de a legnagyobb problémát nálunk a lejárati időt kitolása és a termékek átcímkézése jelenti, amik ellen természetes teljes erőbedobással küzd a NÉBIH.

Fontos tehát, hogyha vásároltál a termékből, akkor azt ne fogyaszd el, hanem biztonságosan add le azt valamelyik boltban. A bolthálózat természetesen elnézést kért a kellemetlenség miatt és megköszöni az együttműködést.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás