promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ha meghalnék, az sokkolná az embereket, de senkit sem lepne meg, és ezzel nagyon ijesztő dolog együtt élni -írta a Jóbarátok sztárja
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az 54 éves Perry szombaton vesztette életét Los Angeles-i otthonában. A jakuzziban találtak rá holtan, azonban drogot és más a halált befolyásoló tényezőt nem talált a rendőrség.

A Jóbarátok sztárja hosszú ideje küzdött drog és alkohol problémákkal és felfoghatatlan mennyiségű pénzt költött arra, hogy meggyógyuljon. Matthew Perry alakította Chandler Binget az egyik legnézettebb és legkedveltebb Jóbarátok sorozatban. A szarkazmusáról és szellemességéről ismert Chandler karaktere igen népszerű volt, sokan utánozták a humorát, favicceivel és csípős cinizmusával hamar belopta magát a nézők szívébe.

A Barátok, szerelmesek és a nagy szörnyűség című mindent eláruló emlékiratában Perry nyíltan beszélt drog- és alkoholfüggőségéről. Szülei válása után, figyelemfelkeltés miatt sajnos már nagyon korán 14 évesen kezdett inni.

A színész bevallotta, hogy 18 éves korára minden nap ivott. 

Elmondta, hogy alkoholfüggősége éppen kezdett felszínre törni, amikor 24 évesen először szerepelt a sorozatban. "De 34 éves koromra már tényleg sok bajba kerültem” – idézte a People magazin.

A színész azt is megosztotta, hogy voltak olyan évek, amikor józan volt a forgatások ideje alatt, ilyen volt például a 9. évad.  „És találd ki, melyik évadban jelöltek a legjobb színésznek? Úgy gondoltam, ez mondani akar nekem valamit” – mondta.

A kábítószer-függőségéről beszélve Matthew Petty elmondta, hogy „napi 55 Vicodint vett be”, ami miatt rettenetesen meghízott.

Perry azt is őszíntén bevallotta, hogy 2 milliárd forint összeget költött drog és alkohol függőségének a kezelésére, de sajnos ez is kevésnek bizonyult.

 Azt mondta: „Nem tudtam, hogyan álljak meg. Ha a rendőrök bejönnének a házamba, és azt mondanák: "Ha ma este iszol, akkor börtönbe viszünk", elkezdenék pakolni és indulnék a börtönbe. Nem tudtam abbahagyni, mert a betegség és a függőség progresszív. Tehát ahogy öregszel, egyre rosszabb lesz.”

Küzdelmei az alkohollal még a Jóbarátok forgatása alatt is folytatódtak, Perry interjúkban bevallotta, hogy gyakran volt ittas a forgatáson és az évek során 15 alkalommal járt rehabilitáción. Az Emmy-díjra jelölt színész azt is megosztotta, hogy színésztársai megértettek és türelmesek. A pingvinekre utalva azt mondta róluk:

„Olyanok voltak, mint a pingvinek. Pingvinek a természetben, amikor az egyik beteg vagy nagyon megsérült, körül veszik a beteg egyedet és támaszt nyújtanak neki. Addig járkálnak körülötte, amíg az a pingvin nem tud egyedül járni. Valahogy ezt tette velem a csapat.”

Matthew Perry szinte segélykiálltó és aggasztó posztokat közölt Instagramon, az utolsó képét 6 nappal ezelőtt a halála helyszínéül szolgáló jakuzziból tette közzé elég furcsa üzenettel:

"A kavargó meleg víz jó érzéssel tölt el? Én vagyok Mattman."

Még egy képet is megosztott a holdról, amely oly lehangolóan hatott, hogy a képek alatt rengetegen fejezték ki aggódásukat már egy héttel ezelőtt.  Azonban úgy látszik, hogy a mi Chandler-ünket elvitte a szomorúság, azt az embert, aki nevetést hozott milliók életébe.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás