promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Jennifer Aniston már régóta aggódott Matthew Perry életéért, ez történt a Jóbarátok után
Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Meghalt Matthew Perry, a Jóbarátok szarkasztikus humorú Chandler Bingje. Jennifer Aniston a sorozat vége után is mellette állt. A színész 54 éves volt.

 

Matthew Perryt holtan találták Los Angeles-i otthonában, a sajtóhírek szerint a jakuzzijában találtak rá, a halál pontos okát egyelőre nem erősítették meg, de idegenkezűségre utaló nyomot nem találtak a rendőrök. A színész 54 éves volt.

Perry a Jóbarátok Chandler Bingjeként lopta be magát minden TV néző szívébe, a szarkasztikus humoráról ismert figura rengeteg örömteli pillanatot okozott az évek során. Perry magánélete azonban korántsem volt ilyen mókás, egész életét meghatározta a különféle függőségekkel való küzdelem, melyről tavaly megjelent életrajzi könyvében (Jóbarátok, szerelmek és az a Rettenet) is részletesen vallott.

„Az alkoholt nem érdekelte, hogy a Jóbarátokban szerepeltem, az alkoholt semmilyen szarság nem érdekli.”

- ecsetelte a sztár a promóciós körút egyik pontján. Az élesebb szemű rajongók a sorozatban is kiszúrhatták Perry állapotát, mert a színész testúlya mindig attól függően változott az évadok során, hogy éppen alkohollal, drogokkal, vagy fájdalomcsillapítókkal próbálta enyhíteni a benne tomboló hiányt, ami még gyermekkorában alakult ki nála.

"Én kellett volna legyek a város legnagyobb sztárja, ehelyett egy sötét szobában voltam, ahol csak drogdílerekkel találkoztam, és teljesen egyedül voltam"

- mesélte a színész arról, hogy népszerűségének csúcsát mennyire nem volt képes igazán megélni a függőségek miatt. Perry nem egyszer nézett farkasszemet a halállal, egy alkalommal egy szív- és légzéstámogatást segítő gépre is rá kellett kössék az orvosok.

„Öt ember került ilyen gépre, négy meghalt” 

Ezekben a nehéz években a Jóbarátok színészei is mellette álltak, de a sorozat után csak Jennifer Anistonnal maradt igazán szoros a kapcsolat. A könyv kapcsán Perry az Amerikában rendkívül ismert Diane Sawyer-nek beszélt erről, miszerint Jennifer Aniston állandó barátja maradt a függőségének és a józanságának hullámvölgyeiben is. Aniston volt az, aki először szembesítette Perryt a sikeres sitcom forgatása alatt, hogy a függősége nyilvánvaló mindenki számára. "Tudjuk, hogy iszol" - szólt a nyers szembesítés, de Aniston ezek után sem engedte el a színész kezét, még évekig támogatta őt az alkohollal és a drogokkal szembeni harcban. Az interjúrészletet itt tudjátok megnézni:

 

"Ő tette értem a legtöbbet. Tudod, nagyon hálás vagyok neki ezért" 

Perry függősége sosem volt folyamatos, mindig voltak tisztább évei, az utóbbi években azonban úgy tűnt, végleg sikerült ezekkel leszámolnia. A halálhíre rendkívül szomorú, és érzékenyen érint minden rajongót, ugyanakkor van benne valami furcsán felemelő is, ahogy lekerekedik egy élet. Perry mindig küzdött, és amikor megnyerte a küzdelmet, a halál elszólította őt. Matthew Perry munkássága a képernyőn jókedvet hoz a szomorkodóknak, keserű élettapasztalatai pedig segítséget a bajba jutottaknak. Nyugodjék békében!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás