promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Égbekiáltó pofátlanságot művelt Meghan és Harry, a média szava is elállt attól, amit egy nyilvános beszédük után műveltek
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Harry és Meghan gigantikus botrányba keveredtek, a család és az emberek után most a sztárokat is magukra haragították.

Igen kellemetlen leleplező képek kerültek el a királyi család ragjairól: nem meglepő módon ismét Harry és Meghan kerültek a figyelem középpontjában. A hercegi pár igen elkötelezettek a környezetvédelem mellett, gyakran szólalnak meg ezzel kapcsolatban és biztosítják támogatásukról az aktivistákat. Nem olyan régen ismét részt vettek egy ezzel kapcsolatos eseményen, egy New York-i csúcstalálkozón, amelyen a klímaváltozás mentális egészségre gyakorolt hatásait vitatták meg. A Project Health Minds nonprofit szervezet által szervezett konferencián a résztvevőknek elmondták, hogy az éghajlatváltozás különösen kedvezőtlen hatással van a fiatalokra. Felszólalt Zak Williams, a komikus és a színész Robin Williams fia is arról beszélt a résztvevőknek, hogy megálljt kell szabni a környezetszennyezésnek.

A házaspár a múltban is szívesen hangsúlyozta zöld elkötelezettségét. Amikor két évvel ezelőtt Oprah Winfreynek interjút adott, Harry az éghajlatváltozást és a mentális egészséget nevezte meg a két "sürgető kérdésként".

Ezután következett azonban a fekete leves: Sussex hercege és hercegnéje többször repült magánrepülővel napokkal azután, hogy a konferencián felszólaltak. Még hozzá kikapcsolódási, nyaralási céllal tették mindezt: egy Dassault Falcon 7X típusú repülőgéppel Harry és Meghan a Karib-tengerre repültek egy magánrepülővel a Canouan szigetre, majd a georgiai Atlantába. A párt le is fotózták a romantikázás közben, ahogyan a Sandy Lane Yacht Club és Marina belsejében lévő ínyenc élelmiszerüzletet hagyják el Glossy Bayben, miután elrepültek Canouanba, a Szent Vincent és a Grenadine-szigetekre. Sussex hercege és hercegnéje több mint 4000 mérföldet repült magángéppel a csúcstalálkozó után, ami összesen 9,6 tonna CO2-kibocsátást jelent.

Harry korábban ragaszkodott ahhoz, hogy ő használja a kereskedelmi járatokat, sőt, úgy fogalmazott, hogy élete 99 százalékában ezzel utazik, de már több esetben is kiszúrták magánrepülővel, beleértve 2019-ben, amikor ő és Meghan összesen négy privát járatot vett igénybe 11 nap alatt, köztük Sir Elton John nizzai otthonába is elugrottak. Ezt ő azzal indokolta, hogy így tudja biztosítani a családja biztonságát, azonban sokakat nem győzött meg ezzel az érvvel.

A magánrepülések több üzemanyagot bocsátanak ki utasonként, mint kereskedelmi járataik. Egy Harryhez közeli forrás szerint a Falcon 7X egy barátjáé volt, akinek van egy birtoka Canouanon - számolt be a Mirror.

Hozzátették, hogy a pár kereskedelmi járatot használt, hogy eljusson a New York-i mentális egészségügyi csúcstalálkozóra.

Norman Baker volt parlamenti képviselő és liberális demokrata párti képviselő szerint a sussexiak "utazási szokásaikkal" szükségtelenül károsítják a környezetet, és képmutatóak az éghajlati válság jelentőségével kapcsolatban.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás