promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Tízezer forintot fizettem a taxisnak, ezek után pedig még meg is lopott: így került súlyos pénzekbe egy budapesti hazautazás
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Futhatok a pénzem után, de mindenki csak mossa a kezeit.

Olyan vérlázító pofátlanság történt velem tegnap este, hogy nem tudom mikor fogok lehiggadni. Minden szakmának megvannak a saját maga kontárjai, ez tudvalevő. Vannak jelessel és vannak kettessel végzett fodrászok, autószerelők, asztalosok, azonban a tudás mellett a jellem is meghatározza a munkavégzés folyamatát. Történetem főszereplőjéből a becsület és a tartás valószínűleg teljesen hiányzik.

Tegnap a barátaimnál töltöttem az estét és mivel elég sokáig elhúzódott a világmegváltó beszélgetés, úgy döntöttem, hogy taxival jövök haza. Nagyon ritkán veszem igénybe ezt a szolgáltatást, aminek több oka is van. Egyrészt drága, de ez még egy dolog, prémium szolgáltatás, meg kell fizetni. Ami zavaróbb, az az, hogy minden létező taxiban a sofőr zenéjét kell hallgatni, akik hogy, hogy nem, de sose azt a muzsikát pörgetik, ami az én fülemnek kedves. A harmadik és mind közül a legidegesítőbb, hogy biztosan nagyon unalmas egész nap egy autóban ülni, de ezt nem úgy kellene kompenzálni hogy végigbeszélik azt az utat számomra teljesen lényegtelen zagyvaságokról, amiért én kőkemény ezreseket fizetek és ezért cserébe csak annyit várok, hogy eljussak A-ból B-be, lehetőleg csendben.

Ezen dolgok ellenére tegnap végül rendeltem egy taxit. Beültem, hozta a papírformát. Végig beszélt, és hallgattam, hazaértünk, fizettem, kiszálltam és felmentem. Itthon vettem észre, hogy nincs meg a telefonom amit elkezdtem megcsörgetni és a telefon ekkor már ki volt kapcsolva. Mivel telefonról hívtam a taxit, biztosan azzal szálltam be az autóba. Utolsónak egy kispesti ABC boltja van megjelölve helyként, ahol természetesen senki nem tud semmit. Sem a taxitársaság, sem a kisbolt. A hazaút röpke 10 ezer forintba került, de a mínusz telefonnal együtt már olyan 70 ezerre rúg a kis kiruccanás ára.

Egyébként aki a mai világban telefont lop, számomra az is egy érthetetlen dolog. Alaplapcserével lehet csak használni, ami nagyjából a telefon árával egyenértésű, így gyakorlatilag lesz az illetőnek egy papírnehezéke, ami semmire sem jó, nekem meg hiányzik, mivel azon volt rajta mindenem. Még futok egy kört a rendelkezésemre álló adatokkal, de nem fűzök nagy reményt a dolog sikeréhez. Nagyon elszomorító, hogy valaki a horror árak mellett ezt egy valid keresetkiegészítésnek tartja. Pedig egész egyszerűen köznyelven: ez LOPÁS.

Ha esetleg olvasod és mégis csak szeretnél jobb belátásra térni, akkor tudod, hogy hol találsz, hiszen te hoztál haza, a bankkártyás fizetés alapján pedig még a nevem is a rendelkezésedre áll.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás