promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rendőrök csaptak le a taxisokra, végre keményen megfizetett a simlis banda
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A személyszállításban tapasztalt illegális módszerek visszaszorítása miatt nagyszabású rendőri akciót szerveztek és egyből le is csaptak a kiszemelt célcsoportra.

A vizsgálatot az Atlétikai Világbajnokság idejére időzítették és összesen 234 taxist ellenőriztek. A Nemzeti Atlétikai Központhoz közel eső területen zajlott az igazoltatás, augusztus 21-én, 22-én és 23-án.

Rengeteg negatív sztereotípia kötődik a taxisokhoz és akivel beszéltem életem folyamán, mindenkinek volt 3-4 vérlázító élménye a személyszállítás eme formájával. Az applikáción történő rendelés sok visszaélést lehetetlenített el, de sajnos a simlisebb fajta taxis még így is meg tudja oldani az utasok lenyúlását. Természetesen mint minden szakmában, az ebben dolgozók nagyobb része is becsületes, kedves ember, aki szereti amit csinál és egyszerűen csak szeretne megélni mindenféle konfliktus nélkül.

Azonban a mostani ellenőrzés során is találtak a 234 taxisból egyet, aki buherált az órával, hogy az többet mutasson, mint amennyi a rendes taxióra alapján fizetendő lenne, őt csalás gyanújával állították elő. Szintén tiltott a fix tarifás utasszállítás (bár egyébként ebből az utas általában jobban jön ki, mintha óra alapján kellene fizetnie), emiatt és egyéb szabálytalanságok miatt összesen 9 sofőr engedélyét vonták vissza.

Két eljárás indult azért, mert a taxis nem tett eleget a nyugtaadási kötelezettségének, három ember ellen pedig túlszámlázás miatt jártak el hasonlóképpen. Egy vezetőt engedély nélkül végzett tevékenység miatt 600 ezer forint bírságot szabtak ki. Az autók állapotát is vizsgálták, 12 autót rendeltek be soron kívüli műszaki vizsgára, ketten pedig lejárt műszaki vizsga miatt bírságot kaptak.

A taxitársaságok a saját ellenőreik által tapasztalt szabálytalanságok miatt 5 emberrel azonnali hatállyal szerződést bontottak.


A "sikeres" eredményt látva (ami jelen esetben azt takarja, hogy bőven találtak olyan esetet, ahol szükséges volt az intézkedés) rendszeresíteni szeretnék ezeket az ellenőrzéseket, hogy teljesen vissza legyenek szorítva a szabálytalanságok és a visszaélések, az utasok kényelmét és biztonságát elsődlegesen szem előtt tartva.

Forrás: police.hu

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás