promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Pofátlanul zseniális lopással buktak le a Tescoban, a szemtelen tolvajok már az ügyészségen vannak
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A közép-kelet-európai ember ahol tud okoskodik, spórol, millió paródiavideó készült már ebből, felesleges is tagadnunk, mindenki tudna valami személyes élményt mondani a saját életéből.

Ennek fényében még inkább zseniálisnak tűnik az a Teso ellen elkövetett merénylet, amelyet a Veszprém vármegyében található Pápán hajtott végre egy pár. Mindenki számára ismerős az önkiszolgáló kassza, én személy szerint egyébként utálom, de van aki üdvözölte a hazánkra is elért külföldi jelenséget.

Azt a módszert szerintem senkinek sem kell bemutatni, hogy a gyümölcsmérlegre helyezett zacskót icipicit, épp csak hajszálnyival megemeled, amivel csak néhány forintot spórolsz, de a lelkednek esik jól. Ezt az összeget persze aztán a bolt egyéb termékeivel többszörösen kifizeted.

Feltételezem ennek az elgondolásnak a továbbfejlesztéseképp történhetett meg az eset, ami a cikkünk alapját adta. Tehát van egy pár, akik elmennek lebonyolítani a heti/havi bevásárlást.

Szépen tologatják a kocsit, amikor az infláció miatt magasra szökő árak miatt egymásra néznek és cinkosan összekacsintva azt mondják: Velünk nem b*sztok ki. Telepakolják a bevásárlókocsit, odamennek szépen az önkiszolgáló kasszához, végigállják a sort és elkezdik beblokkolni a termékeket.

A külső szemlélő legalábbis így látja. Azonban mi most beveztünk a kulisszák mögé: minden egyes a pultra rakott terméknél a rafinált bűnözőpáros bizony a termék súlyának nagyjából megfelelő vöröshagymát kódolt be, aminek kilója még a magas élelmiszerárak mellett is egy vállalható összeg.

Tehát a húszezer Forintos bevásárlásért alig ezer forintot kellett volna kiperkálniuk. Azért volna, mert pechükre éppen egy szemfüles biztonsági őr volt szolgálatban, aki még az akció vége előtt lefülelte őket.

Kihívták a rendőröket, akik ki is jöttek és nem meglepő módon a páros el is ismerte a tettét (mondjuk ezt nehéz is lett volna letagadni, lássuk be, hiszen a két és fél literes Ccoca Colát vöröshagymának nézni igencsak nehéz mutatvány), így információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette miatt indult ellenük eljárás, ami viszonylag hamar le is zajlott és az ügyészséghez került.

Az, hogy pontosan milyen büntetést szabtak ki rájuk egyelőre nem ismert, mindenesetre nem semmi gógyi kell egy ilyen pofátlan húzáshoz.

Szerkesztőségünk mélyen elhatárolódik a hasonló dolgoktól, így kérjük minden kedves olvasónkat, hogy legyenek becsületesek a bolti vásárlásaik során.

(Forrás: noizz.hu)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás