Olvass tovább...
Filléres trükk, de hihetetlen eredményt lehet vele elérni.
Most egy olyan tippet hozunk nektek, ami az unalomig ismert sült csirkét egészen új megvilágításba helyezi. Az ötlet egészen Amerikából, a déli államokból érkezetz hazánkba és már rettenetesen egyszerű dologról van szó, sokan a mai napig nem alkalmazzák ezt az apró trükköt.
A recept alapja, hogy tejben vagy íróban pácold a csirkét. A tejtermékben való pácolás puhító és ízfokozó hatású. Ebben a cikkben pedig megosztunk néhány tippet a tej vagy író felhasználásával kapcsolatban, a tökéletes sült csirke elkészítéséhez.
Olvass tovább...
A tejes pácok segítenek megpuhítani a csirkét. A tejben lévő tejsav segít lebontani a csirkében lévő fehérjét, ami puhább eredményt eredményez. Ami miatt különösen kedvelt el az elkészítési mód, az az, hogy a tejes pácok a pozitív állagjavító hatás mellett enyhe ízűek, így nem befolyásolják a csirke általános ízét.
Amire a pácoláshoz szükséged lesz:
Csirkemell vagy csirkecomb (használhatsz csirkeszárnyat is)
Tej vagy író
Választható fűszerek, itt minden a fantáziádra van bízva
Olvass tovább...
A pácolás pontos folyamata nem éppen bonyolult:
Először is tedd a csirkét és a tejet egy keverőtálba. Ügyelj arra, hogy a csirkét teljesen elfedje a tej. Ezután fedd le fóliával, és pácold a csirkét a hűtőszekrényben 5-24 órán át.
A pácokban a tej helyettesíthető más összetevőkkel is.
A joghurt például egy kiváló lehetőség. Ezt a verziót gyakran használják az indiai és a közel-keleti konyhában. A legjobb eredmény érdekében mindenképpen cukormentes joghurtot használj, azonban az író is tökéletes lehetőség, ez még gyorsabban megpuhítja a csirkét, azonban itt már tapasztalható némi ízváltozás a húst tekintve. Laktózmentes tejben is lehet pácolni a csirkét, de nem biztos, hogy ugyanolyan zsenge és finom eredményt kapunk.
A magas kalciumtartalmú laktózmentes opciók, például a rizstej valószínűleg a legjobb választás abban az esetben, ha semmiképpen sem akarunk klasszikus tejet használni. A laktózmentes tejhez savas összetevőket, például ananászlevet, ecetet és lime- vagy citromlevet is adhatunk, hogy a csirkét ízletesebbé és még puhábbá tegyük.
Ez az egyszerű, azonban annál hatékonyabb módszer más húsoknál is kiváló tipp: a sertésszeleteket is be lehet pácolni tejben.
Ha pedig esetleg házi írót szeretnél készíteni a páchoz, akkor egyszerűen adj egy evőkanál fehér ecetet vagy citromlevet egy csésze tejhez, majd hagyd állni, amíg besűrűsödik, ezzel el is készült.