promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ha ezt az egyszerű dolgot megteszed, akkor olyan húst süthetsz, amilyet még a legvadabb álmaidban sem kóstoltál
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Filléres trükk, de hihetetlen eredményt lehet vele elérni.

Most egy olyan tippet hozunk nektek, ami az unalomig ismert sült csirkét egészen új megvilágításba helyezi. Az ötlet egészen Amerikából, a déli államokból érkezetz hazánkba és már rettenetesen egyszerű dologról van szó, sokan a mai napig nem alkalmazzák ezt az apró trükköt.

A recept alapja, hogy tejben vagy íróban pácold a csirkét. A tejtermékben való pácolás puhító és ízfokozó hatású. Ebben a cikkben pedig megosztunk néhány tippet a tej vagy író felhasználásával kapcsolatban, a tökéletes sült csirke elkészítéséhez.

A tejes pácok segítenek megpuhítani a csirkét. A tejben lévő tejsav segít lebontani a csirkében lévő fehérjét, ami puhább eredményt eredményez. Ami miatt különösen kedvelt el az elkészítési mód, az az, hogy a tejes pácok a pozitív állagjavító hatás mellett enyhe ízűek, így nem befolyásolják a csirke általános ízét. 

Amire a pácoláshoz szükséged lesz:
Csirkemell vagy csirkecomb (használhatsz csirkeszárnyat is)
Tej vagy író
Választható fűszerek, itt minden a fantáziádra van bízva

A pácolás pontos folyamata nem éppen bonyolult:
Először is tedd a csirkét és a tejet egy keverőtálba. Ügyelj arra, hogy a csirkét teljesen elfedje a tej. Ezután fedd le fóliával, és pácold a csirkét a hűtőszekrényben 5-24 órán át.

A pácokban a tej helyettesíthető más összetevőkkel is. 

A joghurt például egy kiváló lehetőség. Ezt a verziót gyakran használják az indiai és a közel-keleti konyhában. A legjobb eredmény érdekében mindenképpen cukormentes joghurtot használj, azonban az író is tökéletes lehetőség, ez még gyorsabban megpuhítja a csirkét, azonban itt már tapasztalható némi ízváltozás a húst tekintve. Laktózmentes tejben is lehet pácolni a csirkét, de nem biztos, hogy ugyanolyan zsenge és finom eredményt kapunk.

A magas kalciumtartalmú laktózmentes opciók, például a rizstej valószínűleg a legjobb választás abban az esetben, ha semmiképpen sem akarunk klasszikus tejet használni. A laktózmentes tejhez savas összetevőket, például ananászlevet, ecetet és lime- vagy citromlevet is adhatunk, hogy a csirkét ízletesebbé és még puhábbá tegyük.
Ez az egyszerű, azonban annál hatékonyabb módszer más húsoknál is kiváló tipp: a sertésszeleteket is be lehet pácolni tejben.
Ha pedig esetleg házi írót szeretnél készíteni a páchoz, akkor egyszerűen adj egy evőkanál fehér ecetet vagy citromlevet egy csésze tejhez, majd hagyd állni, amíg besűrűsödik, ezzel el is készült.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás