promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kibabráltak Vilmosékkal: Kiszivárgott a királyi család eddig titkolt programja, informatikai baki okozta a felfordulást
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Soha ilyen előtte még nem történt a királyi családban, egy hiba leplezett le egy hatalmas meglepetést.

Kate hercegnő karácsony előtti terveit véletlenül felfedte a palota, ritkán történik ekkora baki a királyi családban. Az nem titok, hogy a walesi hercegnő az elmúlt években karácsonyi koncerteket rendezett, azonban eddig nem volt nyilvános az az információ, hogy idén is hasonlóan jár-e majd, ezzel mintegy új szokást bevezetve a királyi udvarban. Kate hercegnő az elmúlt években saját karácsonyi hagyományt teremtett azzal, hogy az ünnepek előtt énekversenyt rendez. Az idei évit hivatalosan még nem erősítették meg, de véletlenül egy meglepő forrásból - a királyi család honlapjáról - máris részletek derültek ki róla.

A Gloucester hercegének és hercegnőjének ( Richard herceg és Birgitte) nevében kiadott közlemény megerősítette, hogy az eseményre december 8-án kerül sor. Az is kiderült, hogy a szertartást ismét a Westminster Apátságban tartják majd. A weboldal közelgő események rovatában (ahol a király család tagjainak hivatalos programjait lehet nyomon követni) található felsorolás szerint:

"Gloucester hercege, Gloucester hercegnéje részt vesz a walesi hercegnő által a londoni Westminster-apátságban tartott énekes istentiszteleten".

Gloucester hercege a néhai királynő első unokatestvére és III. Károly király aktív képviselője, aki évente több száz hivatalos megbízatást vállal. Tavaly Károly király, Camilla királynő, valamint Edinburgh hercege és hercegnéje is részt vett az "Együtt karácsonykor" elnevezésű, második alkalommal megrendezett énekkoncerten, amelynek házigazdája a walesi hercegnő volt.

Kate és Vilmos herceg két legidősebb gyermeke, György herceg és Charlotte hercegnő is meglepetésszerűen megjelent, majd pedig két puszival kedvesen üdvözölték nagyapjukat, a királyt, amikor az apátságban keresztezték útjukat. Bár Lajos herceg nem vett részt a koncerten, a családjával együtt látták őt az éves templomi látogatáson karácsony napján Sandringhamben, így remélhetőleg idén is tiszteletét teszi a legkisebb fiúcska.

A koncertet jellemzően előre felveszik, majd karácsony este az ITV közvetíti. A tavalyi istentisztelet különösen megható volt, mivel tisztelgett a néhai II. Erzsébet királynő előtt, és a karácsonyfát Paddington-mackó díszekkel díszítették fel, hogy emlékeztessék őt a szeretett animációs figurával való meglepetésszerű megjelenésére a platina jubileumi koncertjén.

A tavalyi koncert előtt a HELLO! exkluzívan beszélt Aurelie Baudry Palmer londoni illusztrátorral - a Katalin által rendezett ünnep meghívója mögött álló művésszel -, aki elárulta, hogy a hercegnő az utolsó pillanatban kérte a változtatást, hogy tisztelegjen a néhai királynő előtt.
A művész elárulta: "A Kensington-palota megkeresett, hogy illusztráljam a walesi hercegnőnek a Westminster-apátságban tartandó énekes istentiszteletéhez készült hirdetményt. Egyértelműen egy hűha pillanat volt, amikor megkerestek! 

A pozitív visszajelzésektől elragadtatva Aurelie hozzátette: "Nagyon örülök, hogy a munkámat ilyen széles körben megosztották, és annak is, hogy egy ilyen átgondolt közösségi énekkoncerten játszhatok egy kis szerepet.

"Három napon át dolgoztam az illusztráción, rajzolás közben filmeztem, és menet közben megmutattam a félkész munkákat a Kensington-palota csapatának, hogy megbizonyosodjak arról, hogy jó úton haladok. Ez bizony néhány órát vett igénybe... kicsit tovább tartott, mint az a gyönyörű 22 másodperces klip, amit utána állítottak össze a munkáimból."

A tavalyi karácsonyi koncertről Anna hercegnő hiányzott, aki sajnos nem tudta tiszteletét tenni venni, mivel már volt az időpontra programja, helyette a London International Horse Show-n lépett fel.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás