promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
UFO-t is videóztak már a szivárgó szlovéniai atomerőműnél, mennyire nagy a baj a szomszédunkban?
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Aggasztó hírek érkeztek Magyarország szomszédságából.

Nem messze Magyarországtól, Szlovénia területén szivárgást észleltek a krskói atomerűműben, így biztonsági ónintézkedésként a területet lezárták. A hírt a szlovén STA hírügynökség közölte.

Megszólalt az atomerőmű üzemeltetője, aki nyugalomra intette a lakosságot: a leállítás csupán óvintézkedés volt, folyamatos méréseket végeznek, melyek normál sugárzásszintet mutatnak. Kiemelte, hogy sem az alkalmazottak, sem a nukleáris létesítmény környezete nincs veszélyben, egyéb intézkedésre nincs szükség.

Egyelőre a legfontosabb teendő, hogy azonosítsák a szivárgás pontos helyét, ezután kezdődhet meg annak a javítása. A leállást több részletben, fokozatosan hajtották végre, teljesen betratva az ilyenkor szükséges protokollt.

Utoljára tavaly ősszelt történt az atomerűműben leállás, ekkora egy hónapig nem üzemelt, ugyanis karbantartást végeztek a területén. A megfelelő szerveket, többek között a Nukleáris Biztonsági Hivatalt már értesítették a történtekről.

Természetesen az embernek ilyenkor a legrosszabb forgatókönyv jut eszébe, hiszen Csernobil katasztrófája kitörölhetetlenül ott van generációk fejében és a gyomrunk is összeszorul, ha arra gondolunk, hogy ez ismét megtörténhet. Az akkori események rengeteg szerencsétlen, fatális véletlen eredményei voltak és a világ rengeteget tanult abból a tragédiából.

Hiányzott például a lakosság és az ott dolgozók megfelelő tájékoztatása, nem álltak rendelkezésre megfelelő mérőműszerek, illetve akkoriban még nemzetbüszkeségi ügyet is csináltak abból, hogy nehogy kiderüljön ez a bukás.

Nem ez az első egyébként, hogy ez az atomerőmű a figyelem középpontjába került, korábban elkezdett terjedni az interneten egy videó, melyben azonosítatlan repülő tárgyat videóztak. A felvételen látszik, hogy valami az épületkomplexum felett, szikrázó fényekkel köröz, valóban nem lehet kivenni, hogy pontosan mit is látunk. Azonban egy atomerőmű nagyon összetett működési struktúrájú, elképzelhető, hogy valamilyen áramkisülést sikerült megörökíteni a videón.

Itt tudjátok megnézni a kérdéses felvételt:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás