promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Világrekord született Bácskertesen: emberfeletti teljesítményről tett tanúbizonyságot a férfi, szinte lehetetlen volt hogy életbe maradjon
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Lehetetlennek tartották, hogy megdőljön ez a rekord, most mégis megtörtént: egy magyarnak sikerült.

Egészen megdöbbentő eseményről számolt be nem olyan régen egy magazin: világrekord született Bácskertesen, amely egy magyarok lakta település. Egy részeg férfit szondáztattak, aki kerékpárral szertett volna eljutni A-ból B-be, de valószínűleg néhány embernek, közöttük a rendőrnek egy kicsit gyanús volt az illető mozgása.

A férfit leparancsolták a járműről és bár a körülményekről nem írt a Délhír magazin, a rendelkezésre álló információk alapján úgy gondolnánk, hogy a férfi nem ellenkezett.

Hogyan kerül a képbe ezek alapján világrekord?

Amikor a férfi belefújt a szondába és meglátta az értéket, akkor mind az orvosok, mind pedig a rendőrök egyszerre borzadtak el, döbbentek meg és ámultak el: a műszer egészen pontosan 5,67 századnyi véralkoholszintet mutatott. Az eddigi csúcstartó egy argentin férfi volt, akinél a szonda 5,5-öt mutatott. Köztudott, hogy a magyarok igen jól bírják az alkoholizálást, már-már a kultúránk része, így nem csoda, hogy ezt a címet is magunkhoz ragadtuk.

A tragikus végkimenetelhez ennél sokkal kevesebb alkohol is elegendő, akár már 0,35-0,45 gramm/liternyi véralkohol szint elegendő ahhoz, hogy az az italozás legyen az utolsó az életünkben.

Az alkoholmérgezés esetén a légzőrendszer és a keringési rendszer is lelassul, kritikus esetben leáll, ez vezet az eszméletvesztéshez, később pedig a halálhoz.

Az illetőt természetesen azonnal kórházba szállították, ahol a kezelését megkezdő orvosok is döbbenten álltak az eset előtt: hiszen a fenti értékek alapján a férfi szervezetében a halálos adagú dóris tizenkétszerese volt. Ami azonban még megdöbbentőbb, hogy az egyéb értékei teljesen normálisak voltak, így egyelőre úgy tűnik, hogy nem állt be a szervezetébe tartós egészségkárosodás.

Arról, hogy a biciklizés miatt valamilyen rendőri büntetést kapott-e, egyelőre nem írtak, azonban a KRESZ szabályai értelmében ittas állapotban semmilyen módon sem lehet részt venni a közlekedésben.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás