promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Azonnal feldühíthetsz egy magyart ezzel a durva mondattal, külföldi lap vágja arcunkba az igazságot
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Vajon mi az a mondat, ami ennyire hatásos lehet?

A The Language Nerds nevű oldal meglepő művészeti aktus eredményeit tárta a világ elé, a vicces felmérést persze nem kell annyira komolyan venni, hiszen elsősorban sztereotípiákról van szó, amelyek hangzatosak persze, de csupán sémák, lehet, hogy igazából nem is arra világítanak rá, hogy mivel lehet felidegesíteni az adott nemzetet, népet, hanem sokkal inkább arra mutatnak rá, hogy a külföld hogyan látja az adott népet. A kérdés persze nyitott marad, ám ezeket akkor is nagyon érdekes megszemlélni.

Ránk, magyarokra is érdekes mondat jutott, de ezt már talán százszor is hallottátok, viszont tényleg hallottátok már élőben is külföldiektől?

Szóval minden nemzetnek megvan a maga gyenge pontja a fáma szerint, az, amire azonnal ugranak a lakosok, ha mókázni próbálnak velük. A térképet amúgy Sigmagfx készítette, és a Facebook-on is közzétette, mindezt pedig egy olyan Reddit kommentfolyam, azaz thread ihlette, amelyben arra kérdeztek rá, hogy mondjanak az emberek ötszavas mondatokat, amelyekkel egyes nemzeteket azonnal fel lehet heccelni, amellyel rámennek valamelyest a gyengéjükre. Féretéve a viccet, ez a térkép mindenképpen jól jöhet, igazán vicces beszélgetéseket okozhat, ha éppen egy-egy országban tartózkodva a helyiekkel megpróbáltok úgy kommunikálni, hogy ezeket belefűzitek, lehet, hoyg tényleg lesznek olyanok, akik ezekre azonnal ugranak.

Bár valószínű, hogy a többség inkább elengedi ezeket a fülei mellett. Ha például egy skóttal beszélgettek, a térkép szerint azt kell tőle megkérdezni, hogy Skócia hol található Angliában, egy osztrák esetén azt, hogy ti valójában németek vagytok, ugye? A bolgárok esetén azt, hogy tényleg, ti is az orosz ábécét használjátok? Egy olasz esetén pedig például azt, hogy imádjátok a tésztát kecsöppel.

No, és akkor a magyarok esetén? Hát, csak a szokásos Hungary-hungry (éhes) viccelődés, avagy 

Are you hungry? hahaha

És mi az, amit semmiképpen se tegyél Magyarországon? Ez egy vélemény:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás