promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megfizethetlen luxus lehet ez az alapvető élelmiszer, ha ez a drágulás folytatódik
Borítókép:  Profimédia/illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Régen szinte minden háztartásban tartottak sertést vidéken, de egy ilyen fajta disznó még ma is milliókat hozhat a konyhára

A kortárs művészettel sok embernek meglehetősen ambivalens a viszonya. A klasszikus, reneszánsz alapokra építkező festészet szinte mindenkit gyönyörködtet, kevesen vonják kétségbe a nagynevű mesterek elképesztő tehetségét és tudását. Leonardo da Vinci vagy Rubens nem vita tárgya. A modern, 20. századi festészet esetében azonban már más a helyzet. Mindneki látott már pacákat, zavaros, asbztrakt festékfoltokat, vagy akár csak egy színnel lefestett vásznakat, amikért műgyűjtők ép ésszel szinte felfoghatatlan, akár több millió dolláros árat is képesek kifizetni. Sokaknak eszébe jut egy ilyen kép láttán, hogy ilyet bizony akár ők is tudnának festeni, de még talán a helyi óvoda katica csoportja is hozná a színvonalat reggel két rosszalkodás között egy temperástubussal  és egy rajzpapírral. De mi a helyzet vajon egy állattal, vajon egy házikedvenc is képes lenne ilyesmire?

Az egész internetet bejárta egy közönséges házisertés (kevésbé szofisztikált nevén egy úgynevezet malac, de lásd még:disznó) főszereplésével készült videó: a malac egy ecsettel a szájában, kék festékkel pingál össze egy üres vásznat. Elképesztő aranyos látvány, a nőstény sertésnek művészneve is van: Pigcasso (angol szójátékokat nehéz magyarítani, talán "Picasznó" néven lehetne megpróbálkozni ezzel).

Már egy festő malac is elég szokatlan, ám az igazán megdöbbentő a történetben a képei ára. Pigcasso képei ugyanis több millió forintos áron kelnek el. Egy festményéért az eddig kifizetett legnagyobb összeg 9 MILLIÓ forintnak megfelőle angol font volt. Az állatnak már több önálló, és más (ember) művészekkel közös kiállítása is volt. A mi feladatunk nem az értékítélet, hanem az olvasóink tájékoztatása a világban zajló dolgokról, így most képeihez nem fűznénk kommentárt. Abban azonban maradéktalanul egyetértünk, hogy PIgcassot bármikor befogadnánk otthonra: elképesztő aranyos, ahogy az ecsetével dolgozik.

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás