promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Milliók rajonganak a világ legrosszabb festményeiért - nem tudjuk, hogy sírjunk vagy nevessünk
Borítókép:  Credit: Museum of Bad Art
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Minden művészet szubjektív, kivéve persze, ha valamilyen remekmű vagy amit legalábbis annak szántak tényleg nagyon rossz. 

De úgy néz ki, hogy a szörnyű művészeti készség is lehet célravezető, ugyanis 30 éve létezik a világ legrosszabb műveinek múzeuma.

A MOBA, mint a Museum of Bad Art, vagyis a Rossz Művészet Múzeuma rövidítése először 1993-ban nyílt meg. Kezdetektől elkötelezetten a rossz, a rosszabb és az igazán csúnya képek bemutatására és azok megértetésére jött létre. 

Forrás: Museum of Bad Art

Sokan nem is gondolnák, hogy a „ez olyan rossz, hogy szinte már jó” szállóige innen ered, ugyanis az első mű egy férfitől származik, aki egy kukából halászott ki egy képet, amit a falra a kandalló fölé akasztott. Ekkor azt mondta, ohh ez olyan rossz, hogy szinte már jó.

Forrás: Museum of Bad Art

A kép egy zavart kinézetű nőt ábrázol, aki ügyetlenül ugrál át a virágos mezőn.

Forrás: Museum of Bad Art

A látogatók visszajelzései meglepően pozitívak voltak, így a férfi további tehetségtől mentes leleteket kezdett beszerezni az udvari árusoknál, bolha piacokon, használtcikk-boltokban, sőt esetenként a szemetesben is. Többször költözött a múzeum, míg megtalálta végső helyét, de már utazó kiállításokat is szerveznek. A múzeum jelenleg a bostoni Dorchester Brewing Co. épületében található.

A remekművek halmokban állnak a múzeumban, a teljes gyűjtemény több, mint 800 darabból áll, azonban egyszerre általában 40 darab kerül kiállításra.

Van a képek mellett egy kisokos, ha valaki első ránézésre a döbbenettől vagy a fanyalgástól nem értené a mű komplexitását, akkor segítenek a látogatóknak, hogy mire is gondolhatott a költő.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás