promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elképesztő, hogy mit állított egy olasz fizikus a nemzetünkről, egész népünket valami olyasmihez hasonlította ami ép ésszel felfoghatatlan
Borítókép:  Profimédia/illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A magyar nyelv az azt nem beszélők számára egzotikusnak hat, a 20. század legnagyobb tudósaiban felmerült, hogy nyelvünk erőteljesen befolyásolja a magyar zsenik lakosságarányosan megdöbbentő számát. 

A földönkívüliek már agyon régóta mozgatják az emberek fantáziáját, az űrkutatás fejlődésével nagyon hamar felmerült a kérdés, hogy vajon egyedül vagyunk e az univerzumban. Küldtünk fell több szondát az űrbe, amik alapinformációkat tartalmaznak az emberiségről, az űrben bolyonga várják hogy egy idegen civilizáció megtalálja őket, és felvegye velünk a kapcsolatot. Számtalan különböző módon kódolt üzenetet is sugárzunk óriási teljesítményű antennákkal, remélve hogy kapunk rá valamiféle választ.

Enrico Fermi világhírű olasz fizikus is rendületlenül követte a témát, még egy matematikai formulát, az úgyneveztt Fermi-paradoxont is az idegen civilizációk meglétének kiderítése érdekében dolgozta ki. Érdekes módon azonban véleménye szerint földönkívűliek vannak a Földön is - és ezek bizony nem mások, mint mi, magyarok.

A második világháború vége felé elképesztő ütemben folyt a kutatás az atombomba kifejlesztésén. A német fizikusok szintén végeztek ez irányú kutatásokat, ugyanúgy rájöttek az urán és plutónium dúsítás elvére, mint a nyugati tudósok.

Ám míg a németeknél a projekten dolgozó tudós csapat szinte kizárólag német nemzetiségű volt, a nyugati katonai szövetségi tömb központjában, Amerikában a szuperfegyver kifejlesztésén egy nemzetközi csapat dolgozott. Ennek a csapatnak volt az egyik vezetője Enrico Fermi, olasz fizikus, akinek többek között feladata volt a tudósok koordinálása.

Nehéz lettt volna elsiklania felette, hogy a tudósgárda élvonala tömve volt magyarokkal:

Szilárd Leó, Teller Ede, Neumann János, Wigner Jenő mind magyar származásúak voltak. A legújabb fejlemények megbeszélése sokszor magyarul folyt a kutatóközpontban, a többi tudós csak kapkodta a fejét, hogy lehetséges hogy ennyi zseni mind magyar legyen?

Semmihez nem hasonlító nyelvük és elképesztő képességeik alapján Fermi arra a következtetésre jutott, hogy az egyeteln magyarázat az lehet, hogy a magyarok földönkívűli eredetűek, annyival komolyabb szellemi színvonalon álltak az átlagnál. Ha a magyar csapattól akart valamit, Marslakókként hivatkozott rájuk.

Nemzettársaink kézjegye kitörölthetlenül rajta maradt a 20. század történelmén, meghatározó találmányok fűződnek magyarok nevéhez. Tudósaink, akárcsak sportolóink a világ élvonalába tartoznak - joggal vagyunk büszkék külföldön, amikor elmondjuk, hogy Magyarországról jöttünk éppen látogatóba.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás