promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Minden moziban feltűnik a legidegesítőbb filmes baki, hihetetlen hogy a legnagyobb rendezők sem veszik észre mekkora ostobaságot forgatnak le
Borítókép:  Profimedia/IllusztrációOlyan mintha nem is a valóságban élnének a rendezők, mégis hogy képzelik ezt a hatalmas marhaságot?
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Olyan mintha nem is a valóságban élnének a rendezők, mégis hogy képzelik ezt a hatalmas marhaságot?

Rengeteg összeállítás készült már olyan filmes mozzanatokból, amelyek köszönőviszonyban sincsenek a való élettel. Ilyen például az, amikor valakinek csörög a telefonja és köszönés nélkül felveszi, majd köszönés nélkül rakja le. De az is szemöldökfelhúzást vált ki a legtöbb nézőből, amikor két ember keresi egymást teszem azt New Yorkban és minden gond nélkül összefutnak, bármiféle egyeztetés nélkül. Mégis hogyan?

Azonban most egy olyan filmes tévedésre szeretném felhívni a figyelmeteket, ami talán még nektek sem tűnt fel, de nekem minden alkalommal amikor meglátom a vásznon, akkor hihetetlenül szúrja a szemem.

Ez pedig nem más, mint a hajfestés ábrázolása. Még a legnagyobb korszakos zsenik is teljesen el vannak tévedve ebbe a mindennapi dologban és olyan szürreális módokon mutatják be ezt a vásznon, ami hosszú évekig engem és sok nőtársamat is megtévesztett.

Leggyakrabbak thrillerekben és krimikben tűnik ez fel, amikor egy illető teljesen meg akarja változtatni a külsejét és új személyazonosságot szeretne szerezni, vagy pedig a romantikus filmekben, mikor ez az egy lépés választja el a suli csúnya lányát a pompom lány kategóriától.

A kérdéses jelenetsor általában a következő: van egy sötétbarna, hosszúhajú lány, aki vásárol egy darab szőke hajfestéket, felkeni a hajára és kis idő elteltével varázslatosan hamvas fürtjei lesznek, amire mindenki felfigyel.

Nos. Ez soha, de tényleg soha az életben nem működött így. A hosszú hajra eleve kettő-három doboz festék kellene. Eleve nagyjából 40 percig rajtahagyod a festéket. De ami a legfontosabb: dobozos hajfesték sötét hajból még az életbe nem csinált szőkét, ehhez a színváltozáshoz minimum 3-4 festés szükséges. Általában szőkítő is szükséges hozzá, aminek a használatát nem javaslom, csak professzionális keretek között.

Ha hajat szeretnénk világosítani, az hosszadalmas folyamat, ami türelmet igényel, így ha esetleg egy gonosztevő a nyomunkba eredne, vagy eldöntenénk, hogy stréberből népszerű csajok leszünk, akkor erre a módszerre ne alapozzatok, mert nem működik.

Bár itt még a jobbik esetet látjuk: szőkéből lesz barna, viszont remek példája annak, hogy ezt az egyébként hosszadalmas és precíz folyamatot hogyan ábrázolják a filmekben:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás