promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Putyin olyat tett amit eddig még soha és fotó is készült a szokatlan viselkedéséről, amihez Kim Dzsong Unnak is köze van
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nem akárhogy kapták lencsevégre Vlagyimir Putyint - hosszú hagyománnyal szakított.

Putyin elnök meglehetősen hiú ember hírében áll, nilvános szereplésein viselt ruházata általában bőven szolgáltat muníciót a szettjeit elemzőknek

 Emlékezetes a nem sokkal a háború kitörése után, a Krím-félsziget annexiójának évfordulóján a Moszkvai Olimpiai Stadionban előadott beszéde során viselt 12.000 eurós (ez 25 havi orosz átlagfizetésnek felel meg) Loro Piana márkájú kabátja. Nem csak a textiláruból szereti azonban a nyugati luxusmárkákat az orosz elnök, órái szintén kedvelt témái az erre szakosodott újságíróknak. Korántsem meglepő módon, eddig szinte kizárólag svájci luxusóra-gyártó házak modelljeiben fotózták. Patek Philippe, Breguet, F.P. Journe, Blancpain - a legnagyob presztízsű, legdrágább márkák.

Bár nem lehet tudni, hogy összesen hány darab karóra képezi tulajdonát, azok alapján, amikben már lefotózták, szakértők körülbelül 75 millió forintra saccolják gyűjteményének értékét(kisebb mértékben ebben felső kategóriás német gyártmányú órák is vannak, nem csak svájciak).

Kim Dzsong Un észak-koreai diktátorral folytatott csúcstalálkozóján azonban már egy orosz órában fotózták. Nem Poljotot vagy Pobedát választott azonban Puytin (az egykori szovjet óragyártás klasszikus márkái, még ma is sok fellelhető Magyarországon mind magánszemélyeknél, mind antik boltokban), és még csak nem is egy Vostok Amphibiát (bizonyos órás körökben olcsósága és egyszerű módosíthatósága miatt kultikus státuszt kivívott orosz karóra-típus): az orosz elnököt egy IPF (International Peterhof Factory) nevű márka termékében fotózták.

A Szentpétervári Óragyár Oroszország legrégebbi óragyára, még I. Péter cár alapította 1721-ben (érdekesség, hogy Nagy Péter orosz cár külpolitikájának központi elemét képezte Oroszország közelítése a ynugati nagyhatalmakhoz, társadalomszervezés céljából is a nyugatot tekintette mintának). A honlapjukon a Puytin által viselt modell nem megtalálható, ennek oka valószínűleg az lehet, hogy megrendelésre készült.

A gyártó oldalán egyébként bármilyen modellt választunk, felkínál nekünk bizonyos fokú testreszabhatóságot. Kiválaszthatjuk a tok anyagát, hogy milyen drágakőből szeretnénk a számlap külső rámáját - csak prémium opciók közül válogathatunk.

Így Puytin új órájának árát megtippelni nem könnyű, a honlap sem mutat árakat, amennyiben összeállítunk egy modellt, árajánlatot kapunk, ám abban biztos lehetünk, hogy az ár a többmillió forintos tartományban mozog. 

Vlagyimir Putyin politikájának akadnak a világban kritikusai bőven. Azt azonban meg kell állapítanunk, hogy az Orosz Föderáció elnöke nem csak szereti, hanem érti is a luxust - akkor is, ha nyugati márkákról van szó, és akkor is, ha orosz termékekről.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás